Anyfin: Kokemuksia, mitä palvelusta olisi syytä tietää 2024

Anyfin fintech-yhtiö on toiminut Suomessa noin 4 vuoden ajan väittäen, että sen avulla saat laskettua nykyisten lainojen, kuten pikavippien, luottokorttien ja osamaksujen kokonaiskorkoa.

AnyfinOtimme selvää, että lunastaako Anyfin lupauksensa ja onko kyseessä huijaus vai oikeasti luotettava lainalaitos sekä onko markkinoilla tämän tilalle jotain parempaa.

Heti kättelyssä voi sanoa, että Anyfin ei ole huijaus, vaan rekisteröity ruotsalainen lainapalvelu, jolla on potentiaalia tarjota parempaa ratkaisua suuressa velkapotissa rämpiville heidän omalla lainatuotteellaan.

On kuitenkin eri asia, pärjääkö se lainan yhdistelypalveluille, joilla on todella vahva asema Suomessa ja kapasiteettiä tarjota kulutusluottoa pienemmällä korolla.

 

Anyfin kokemuksia asiakkailta 2024

Näyttäisi siltä, että moni on tyytyväinen palveluun, mutta pientä kahtia näkemisen meininkiä on myös havaittavissa.

Heidän kotisivultaan poimitut kokemukset ovat kehuja poikkeuksetta, mutta palstoilla monet pitävät tätä Some-tähtien sisään tuuppaamana ihan normaalina lainapalveluna, josta joko saat tai et saa lainaa.

Näin asia näyttäisi olevan, huijausaiheiset viestit kannattaa laittaa sivuun. On selvää, että mitään hyväntekeväisyyttä Anyfin ei tee, eikä kovin moni ole saanut sieltä parempaa lainatarjousta, vaan Omalainan, Zmartan ja Sortterin nimet nousevat esille enemmän.

Nyt kun tunnettuus on huipussaan ja kommentointi hiipunut, näyttäisi siltä, että Anyfin ei panostaisi enää tuotteeseensa Suomessa.

Kokemuskommentteja ympäri nettiä

Kehujakin palstoilta voi lukea:

Sain paremman lainan kuin pankkini aikoinaan antoi, mutta en tiedä olisiko lopulta muualta irronnut parempaa sitten… Olinhan ylennyt työssäni ja sain paljon isompaa palkkaa ja Anyfin tuli Facebookissa vastaan niin tartuin siihen jostain aivopierusyystä. Jokusen satasen säästö, moni voi säästää ehkä enemmän.. 🙂

Minulla oli vanha iso kulutusluotto Bank Norwegianilta ja kaksi Mastercardia tapissa, kun kolmas lapsi syntyi eli rahatilanne oli hiipimässä päin mäntyä, Anyfin onneksi pystyi laskemaan lainakulujani ja olen nyt pärjännyt hyvin.

Risuja on aina helpompi löytää:

Ei pystynyt laskemaan ikivanhaa Risicumlainaani, josta maksan 23% todellista vuosikorkoa.. Mitään syytä en saanut.

Omistus jossain öljyvaltiossa, tiedän mokanneeni raha-asiat kalliin joustolainan kanssa, mutta ei tullut parempaa, onneksi muualta sai ja tää näiden ei perusteluja näyttää olevan yleistä.

”Rekisteröity vedätyslaitos sanon minä.”

Palvelua vain englanniksi, miten tämä on suomalainen laina yhtiö jos ei vastata edes suomeksi?

Aika kaivamalla näitä sai tosin kaivaa – erityisesti kehuja siis.

Anyfin laina ei ole monen etsimä järjestelylaina ja monet suomalaiset ovat hakeneet juuri lainojen yhdistämis- ja/tai järjestelylainaa käyttääkseen osan vanhojen kokonaan pois maksuun sekä osan lainasta kulutukseen (remontit, auton huolto tai muita käyttökohteita).

On myös melko selvää, että sieltä omasta pankista ole haettu lainaa tai sitä ei ole vain saatu.

Tämän kaiken pohjalta suosittelemme kokeilemaan kotimaista Omalaina.fi:tä mielummin tai järkevintähän on kokeilla molempia. Meidän omien kokemuksien mukaan Anyfin ei ole huijaus, eikä lainkaan mikään vedätys. Monet kommentit pohjautuvat verkossa selkeästi siihen, että ihmiset ovat näreissään, jos lainapäätös on kielteinen.

Järjestä Oma parempi laina hetkessä.

 

Jos olet yli 20-vuotias, suosittelemme kaikista eniten Sortter -palvelua, sillä sen korko on markkinoiden pienin, alkaen 4%:sta. Muista, että lainan korko määräytyy yksilöllisesti ihan jokaisen lainatarjoajan kohdalla.

 

Anyfin kustannukset ja korko

Tuntuu, että nämä muuttuvat muutaman kuukauden välein, mutta kirjoitushetkellä Anyfin jälleenrahoituksen hintatiedot näyttävät tältä:

  • Jälleenrahoitusluoton määrä: max. 20 000 euroa
  • Laina-aika: 2-120 kuukautta
  • Nimelliskorko: 4,58-19,90 %
  • Ei muita kuukausikuluja

Esimerkkinä siis: Jos teet 1500 euron lainasiirron, voit säästää 191 euroa, jos maksoit ennen 18,9 %:n nimelliskorkoa ja se laskisi Anyfinin avulla 14,44 %:iin.

Tässä laskentamallissa maksuaikaa olisi 54 kuukautta ja todellinen vuosikorko 15,44 %%. Kuukausierän määrä olisi 38 euroa ja kokonaan lyhennettävää yhteensä 2048 euroa.

Ihan kelvollinen säästö siis, mutta vaikea nähdä tätä lähellekään parhaana, eikä muitakaan suoria etuja tarjota.

Uudelleenjärjestelylainaa ei myöskään saa ihan helposti, sillä kokeilimme pelkästään laskea luottokortin kuluja, jotka olivat poikkeuksellisen korkeat (suhteessa) ja pidimme tätä oikeastaan läpihuutojuttuna. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ollut, koska tarjousta ei saatu.

Oikeastaan ihmetyttää vielä tänäkin päivänä kyseinen.

Anyfin jälleenrahoitus

Anyfin lainan hakeminen on helppoa

Yllätyimme tosin, kuinka helppoa lainahakemuksen jättäminen oli ja pettymystä mobiiliappsi ei tuottanut.

Taustalla toimiva fintech-yritys on kyllä teknisellä puolella huippuunsa hiottu, mutta sen jälleenrahoitus voisi olla vain kulutusluotto pienemmällä korolla tai sitten suoraan laina pienellä kuukausierällä ja pitkällä maksuajalla.

Ymmärrämme, että pikavippi-nimi ei ole vieläkään muodissa, mutta voisi olla Anyfinille etu muuttaa tuotteensa nimi vain lainaksi, sillä se ei vaatisi kovinkaan suuria järjestelyjä ja luultavasti parantaisi sen asemaa vapauttaen sen hienoista ”refinancing” -kahleistaan.

Kaikki ymmärtävät, että tulosta yritys pyrkii kuitenkin tekemään ja samalla se voi ihan oikeasti myös laskea lainan kuluja tai ainakin pienentää kuukausierää antamalla pidemmän maksuajan.

Silloin palvelu toimisi vain yksinkertaisesti paremmin ja niin kauan kun näin ei ole: suosittelemme hakemaan lainaa Omalaina.fi -palvelusta ja maksamaan vähemmän.

 

Kumpi on parempi: Anyfin jälleenrahoitus vai tavallinen yhdistelylaina?

Tehdään tästä nyt vielä erillinen osio, sillä Anyfin on kehno, jos lainoja, osamaksuja tai mitä vaan takaisinmaksettavia on useita päällekkäin.

Voit toki pienentää mahdollisesti luottokorttilaskua (vaikka tämä ei onnistunut meidän testissä), näin esimerkkinä.

Mutta sen sijaan lainojen yhdistäminen huolellisesti jo edellä mainituissa palveluissa on parempi ratkaisu, jos haluat yhden lainan, jonka avulla kuittaat kaikki edelliset kulut. Osamaksusopimukset ja sähkölaskut siinä samassa, aivan kaikki.

Tavallinen yhdistelylaina siis ehdottomasti ja tietenkin vakuudeton sellainen.

 

Anyfin ja sosiaalinen media -kohu

Asia, mistä nousi palvelun Suomeen lanseerausvuotena jonkin mittaluokan kohu oli juurikin sosiaalisen median influenssereiden mainostyö Anyfinin kanssa.

Mitään vakavaahan tästä ei seurannut, vaan päinvastoin, vielä lisää ilmaista mainostusta palvelulle.

Ilmeisesti kaikki lähti kaupallisen yhteistyön kautta Vaaliehdokas-bloggari Eino Nurmiston kautta ja ovat monet muutkin tunnetut nimet (mm. Martina Aitolehti) tehneet jotain pientä yhteistyötä Anyfinin kanssa.

Mainoksia pohdittiin mm. Vihreiden puoluesihteerin Veli Liikasen kanssa jälkikäteen, eikä niissä nähty mitään väärää. Instagramissa kuvat ovat kuitenkin selvästi tuhlaamiseen kannustavia ja Anyfin -ideahan on säästää kuluttamisen sijaan.

Tässä me näemme ainakin suuren epäkohdan, mutta alalla on markkinoitu kyllä törkeämminkin ja pankit tekevät sitä TV:ssä ”kuin varkain” kaiken aikaa.

Ilman markkinointia tuskin mikään yritys saisi nimeään yhtään mihinkään, joten Anyfin on ansainnut paikkansa tontilla, jolla se nyt seisoo ja kaikki muu on melua.

Annetaan tämän ”kohun” siis olla ja mennä. Aina joku pahoittaa mielensä jossain, tehtiin mitä tahansa.

 

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Asiakaspalvelu-Chat näyttäisi toimivan vain englanniksi kirjoitushetkellä… Tästä nyt ei voi antaa kovin suurta plussaa, koska kukaan ei edes vastaa.

Chatin aukioloajat pitäisi olla seuraavat:

Arkisin: 08:00 – 22:00

Viikonloppuisin: 10:00 – 16:00

Palvelun hello@anyfin.fi sähköpostiin kyllä vastattiin nopeasti, mutta viestistä paistoi läpi ainakin välttävä suomi.

Puhelinpalvelu vastaa arkisin 08:00 – 17:00 ja palvelee ilmeisesti kolmella eri kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Yhteystiedot ja yritys:

Anyfin AB filial i Finland eli sen Suomen sivuliike on paalupaikalla.

Osoite on Bulevardi 21, 00120 Helsinki

Yritys luokitellaan kulutusluottolaitokseksi ja sitä valvoo AVI (Etelä-Suomen aluehallintovirasto) eli kyseessä ei ole pankki.

1 vastaa
  1. Lassepiiroine says:

    Ei ainakaan auttanut meitä missään tilanteessa tämä laitos ja ollaan työssäkäyvä pariskunta. Harhaanjohtavaa heiltä sanoa että madaltaa kuluja, kenen kuluja on mahtanut madaltaa? Jos ei ensiviikon pankkineuvottelussa helpotu niin laitetaan sitten kaikki lainat yhteen kulutuslainaan..

    Vastaa

Jätä kommentti tai kerro omat kokemukset

Haluaisitko liittyä mukaan keskusteluun?
Jokainen apu otetaan vastaan ja kysymyksiin myös vastataan parhaan mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *