Axolaina: Arvostelussa uudempi tuttavuus

Axolaina on pohjoismaalainen lainoja välittävä palvelu, jonka kautta on hyvin helppoa löytää omaan talouteen ”sopivasti kolahtava” laina 2000 – 60.000 euron väliltä ilman vakuuksia ja takaajia.

axolaina logoLainoissa on maksuaikaa aina 1-15 vuotta.

Konsepti ei ole uusi, mutta jotain uutta Axolaina kuitenkin tuo, nimittäin räväkkyyttä ja tehokkaan pankkien kilpailuttamisen.

Yli puolet palvelua käyttäneistä on vastaanottanut Axolainan kautta edullisimman tarjouksen ja Trustpilotin 4,6 / 5 arvosanat todella puhuvat puolestaan.

axolaina arvostelu

Hae lainaa tästä >>

Vaatimukset ovat samat kuin käytännössä kaikilla muilla niiden painottuessa erityisesti nykyisiin tuloihin ja muihin velkoihin. Ja myös toki luottotietojen pitää olla kunnossa, jos tämä nyt oli vielä epäselvää.

Ikäraja on 18 vuotta, mutta keskimäärin 20-vuotiaana lainatarjousten saaminen on huomattavasti varmempaa tarjonnan ollessa heti merkittävästi parempi.

 

Axolaina kilpailuttaa noin 20 pankin lainat

Tällä hetkellä palvelu kilpailuttaa 19 pohjoismaalaisen pankkien lainat ja sen kautta on haettu erityisesti lainojen yhdistelytarkoitukseen luottoja.

Lainoja on haettu myös muihin tarkoitukseen aina remonttilainasta, autolainaan, moottoripyörän rahoittamiseen sekä jopa ihan mökkilainaan.

Joukossa on paljon tuttuja pankkeja Suomesta, rahoituslaitoksia ja myös pankkeja ulkomailta, erityisesti Norjasta ja Ruotsista. Näistä kirkkaimpana tähtenä vielä paistellen kokemuksien kautta Bank Norwegian.

Lisäksi tuttuja nimiä ovat esimerkiksi:

 • Alisa Pankki (entinen Fellow Pankki)
 • Laina.fi
 • Nordax Bank
 • TF Bank
 • Resurs
 • Risicum
 • Kaarna (Santander)

Lainan korko ja esimerkki

Lainoissa noudatetaan vastuullisen lainaamisen politiikkaa ja lopullinen lainalupauksen (lainatarjous) korko määritellään tulojen ja muiden velkojen mukaan.

Perinteisesti aloitus eli viitteellinen vuosikorko on 4-20 %.

Lainaesimerkki: Luoton ollessa 10 000 euroa, maksuajan 10 vuotta, nimelliskorko 6 %, muodostuu todelliseksi vuosikoroksi 7,21 %.

Kulurakenne tässä esimerkissä muodostaisi yhteiskuluiksi 13 923 euroa eli korkojen osuus tulisi olemaan 3923 euroa.

 

Kokemuksia Axolainasta

Toimiva ja varma keino kilpailuttaa lainat tehokkaasti, jonka tarkoitus on selvä: löytää sinulle paras lainatarjous ja lainaa heti ehdoilla, joita muut lainapalvelut eivät pysty parantamaan.

Kuten aiemmin sanottu, Axolaina ei tuo pöytään mitään upouutta eikä mullistavaa, mutta se kuitenkin parantaa monien lainansaantimahdollisuuksia. Erinomaiset puolet palvelun kautta ovat:

 • Pankkilainan hakeminen ei sido hakijaa mihinkään
 • Kaikki lainatarjoukset ovat voimassa min. 30 vuorokautta
 • Et maksa koskaan palvelun käytöstä
 • Saat asiakaspalvelun kautta ilmaista lainaneuvontaa
 • Kaikki lainat ovat vakuudettomia 60.000€ asti
 • Voit yksinkertaisesti tarkistaa oman parhaan lainan koron veloituksetta

Kokemukset kilpailuttamisesta ovat hyvät sen ollessa todella tehokasta, kaikki turha säätö ja räpellys loistaa poissaolollaan. Yleiskatsauksen tekeminen on siis hyvin helppoa.

Voit täyttää ilmaisen Axolaina-hakemuksen sen kotisivuilta tästä.

 

Yleiset kysymykset Axolainasta

Miten palvelu toimii?

Täytät lainahakemuksen normaaliin tapaan ja sen jälkeen Axolaina järjestää loput lähttäen sen kaikille kumppanipankeilleen, jotka kilpailevat sinusta. Lopulta voit allekirjoittaa lainasopimuksen sellaisen löydettyäsi Omat sivut -osion kautta.

Kauanko lainan saamisessa kestää?

Lainapäätöksen voit saada ja saatkin usein tunnin sisällä ensimmäisiltä pankeilta ja maksussa kestää ajankohdasta riippuen tunteja tai enintään 2-3 arkipäivää.

Paljonko lainan korko on yleisesti?

Korko on aina sidottu niihin tietoihin, jotka olet hakemuksessa antanut ja sen vaihteluväli on suuri aina 4-20 %:n väliltä.

Mitkä ovat yleiset kriteerit lainan saamiseen?

Axolainalta saat lainaa, jos olet 18-vuotias ja sinulla on säännölliset tulot, eikä maksuhäiriömerkintää saa olla.

Axolaina noudattaa vastuullista lainaamista ja jos ajaudut tai olet edes lähellä maksuongelmiin ajautumista, voit aina kääntyä Kilpailu ja kuluttajaviraston puoleen. Lähes aina pankit joustavat ja voit neuvotella lainan maksulle uuden eräpäivän eli tässä tullaan nykyään vastaan hyvin.

 

Axolaina: Asiakaspalvelu, yhteys- ja yritystiedot

 • Axo Finance Oy
 • Y-Tunnus 2984343-1
 • Kalevankatu 6 4 krs. 00100 Helsinki
 • Puhelin 09-4245-2326
 • asiakaspalvelu@axolaina.fi

Lainavertailuyhtiön kotisivuille ja lainahakemukseen pääset tästä.

Aukioloajat:

Arkisin 09:00 – 21:00

Viikonloppuisin 10:00 – 16:00

Axolainan auttava asiakaspalvelu on venyttänyt aukioloaikojaan. Live-Chat toiminto on tällä hetkellä kuitenkin poissa käytöstä.

Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

0 vastaukset

Jätä kommentti tai kerro omat kokemukset

Haluaisitko liittyä mukaan keskusteluun?
Jokainen apu otetaan vastaan ja kysymyksiin myös vastataan parhaan mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *