Bondora laina: Kokemuksia ja arvostelu (2024)

Bondora on julkisesti tunnistettu ja Aluehallintaviraston valvoma verkkopankki, joten ilmaisen lainatarjouksen hakeminen myös sieltä kannattaa, jos (ja kun oletettavasti) siis puntaroit vakuudettoman lainan hakemista eri lainantarjoajilta.

Parhaiten Bondora sopivaa pienempiin nopeisiin lainoihin.

Bondora on vakavarainen lainapalvelu, jota lainaa etsivän ei missään tapauksessa kannata jättää pois vertailusta.

Se on ällistyttävän nopea, bondora arvostelunykyaikainen ja vastaa noin neljännäksen lainaa edullisesti netistä etsivän tarpeita, eli kaikkien, joiden lainan tarve osuu 100-10 000 euron väliin.

Bondora ei ole huijaus, vaikka sen lainojen korko on keskimäärin korkea, siksi suosittelemme kilpailuttamaan lainat myös muualta.

Kun lainaat Bondorolta, se on kuin hakisit pankkilainaa netistä, mutta paljon mutkattomampaa ja lainaan ei tarvita erillisiä vakuuksia.

Korko on nykyolosuhteissa aavistuksen korkea, mutta pärjää silti vertailussa sekä Bondora kokemukset ovat nousseet positiivisiksi kuluvan vuoden aikana eli 2024 vuoteen astutaan kuin puhtaalta pöydältä.

Kyseessä on virolainen lainapalvelu, joka on erilainen eli toisin sanoen, siinä oma karakteristisuus mukana ja samoin lainaaminen tapahtuu vain 3 vaiheessa (ja tarjous annetaan 3 minuutissa).

”Harva pystyy pistämään paremmaksi nopeudessa, jos kukaan.”

bondora etusivu kuva

Tiedot Bondora palvelusta:

  • Ikäraja: 20 vuotta
  • Lainasummat: 500 – 10.000 euroa
  • Korko: Kuluttajasidonnainen (lasketaan tulojen mukaan hakijakohtaisesti)
  • Laina-aika: 3 – 60 kuukautta
  • Lainatarjous noin 3 minuutissa
  • Pyydetty tarjous ei sido ottamaan lainaa vastaan
  • Ei pyydä vakuuksia tai takaajia
  • Täydellinen turvallisuus ja kokemukset nykyään hyvällä tasolla
  • Kokemusta myös kansainväliseltä tasolta laajasti
  • Ei piilokuluja, ei epäystävällisiä ehtoja, vaan rehti pankkilaina jokaista kuluttajaa kunnioittaen

Hae lainatarjous tästä >>

 

Onko Bondora luotettava joustoluotto tai laina?

Bondora on todella luotettava ja emme listaa palveluita, joiden luotettavuudessa olisi edes hivenen verran mietityksen varaa. Turvallisuus on taattua salatun yhteyden takia ja tämä samainen fakta pätee edellä mainittuun lauseeseen.

Turvallinen palvelu, helppo käytettävyys ja erityisesti helppo lainatarjouksen pyyntö ovat ehdottomasti sen valtteja, joihin Teidän kannattaa kääntyä.

Ja palvelu ei tavallaan ole mikään varsinainen joustoluotto, vaan puhtaasti kulutusluotto, sillä sen laina on kerralla tilille maksettava summa.

Sen sijaan puhtaasti monen joustoluoton etsijän kannattaa suunnata tähtäin kohti Ferratumia, joka tarjoaa monipuolisuutta ihan eri suunnilta.

 

Bondora lainan korko: millaiset kustannukset lainassa on?

Koroissa on eroja, jotka aina hakijakohtaisia sen ollessa korkeintaan 19,99 % kaikissa tapauksisa koron osalta.

Myös kustannuspuoli menee täysin tähän samaan kategoriaan ja alimmillaan maksat vain 12 euroa kuukaudessa lainastasi.

Tosin, tässäkin kannattaa huomioida, kuinka paljon olet lainannut ja millainen maksuaikataulu sinulla on kyseisen luoton kohdalla.

Todellinen vuosikorko voi olla parhaimmillaan alhainen ja yleensä se sitä onkin sekä useammalla luottokelvolliselle suomalaiselle annetaan positiivinen lainapäätös heti.

Palvelulla on asiakkaita noin 250 000 ja näistä noin kolmannes on suomalaisia, eli lukemat eivät näytä järin pahalta.

Lainan käyttökohde ei vakuta korkoon tai päätökseen eli voit hakea remontointilainaa, moottoripyörälainaa tai mitä vaan luottoa kulutukseen.

 

Kokemuksia: Millainen Bondora oikein on?

No kun tarjousta tarjotaan yhdessä ainoassa minuutissa, niin mikä enää voi olla helpompaa? Varmaan sen hyväksyntä?

Kaikki vähintään 20 vuotta täyttäneet, tulolliset ja luottokelvolliset voivat saada palvelusta lainaa. Muuta ei sitten teoriassa tarvikaan, vaikka kaikki on aina yksilöityä.

Puntarointi tapahtuu hakemuksen ohessa, jonka firman työntekijät tekevät – kuten pankeissakin.

Bondora kokemuksia kun mietitään, niin helpompaan palveluun on vaikea tai jopa mahdotonta törmätä pankkisaralla. Suosittelemme siis Bondoraa!

Minuutti saattaa olla liioiteltua, mutta tämän selittää ”ruuhka”, eli saattanette joutua odottamaan tarjousta muutaman minuutin enemmän, mutta siinä se pähkinänkuoressa.

Ja turhapa näissä asioissa on kiirehtiä, koska pikavipin hakeminen heti on sitten ihan toinen (vieläkin) juttu ja nyt puhutaan pankkilainasta – tai kulutuluotosta – sinä päätät nimen.

Kaikki nimittäin käyvät ja ajavat oikeastaan saman asiankin nykyään.

Monet kysyvät onko Bondora huijaus tai kiertääkö se korkokattoa, tähän voi vastata suoraan, että ei, vaikka korko on kieltämättä suuri, mutta ei mitään verrattuna lakimuutoksia edeltäviin korkoihin.

 

Mikä on sitten paras lainapalvelu?

Sellaista ei tavallaan olekaan. Ellet sitten kaavaile 1000 – 60.000 euron luottoa, koska Norwegian Bankin kokemuksia tutkiessa yksikään Suomessa toimiva (huomaa, että pankki on norjalainen) ei tarjoa netistä lainaa näin järkevään hintaan ja helposti.

Kun valitset lainoja, on jokaisen kohdalla tärkeintä tarkkaan harkittu vertailu ja Bondora kannattaa sisällyttää myös mukaan luottojen vertailuun.

Vertailun teet lopulta sinä itse ja samoin lainasopimuksen, josta olet myös vastuussa, eli tätä ei voi vertailupalveluiden harteille niin sanotusti heittää.

Voit ainoastaan moittia kyseistä palvelua ja se ei ole ainakaan Suomessa paljon moitteita saanut.

 

Nykyinen uudistunut Bondora on vanhaa paljon parempi

Me annamme koko ryhmälle 4 /  5 pistettä kuluvalta vuodelta, sillä parannusta on tapahtunut ja paljon. Tunnettuus Bondoralla on kasvanut merkittävästi.

Bondora kulki aikaisemmin nimellä IsePankur, joka oli virolainen ”iskuryhmä”, tosin sille annettiin Suomen mediassa liian vähän arvostusta. Mutta, menneet ovat menneitä.

Se sai myös negatiivista palautetta, mutta tosin niin saa jokainen pankki, joka maan päällä toimii. Kai sinäkin olet joskus saanut, vaikka et nyt ihan pankki olisikaan?

Kokeile Bondoran palvelua ja pyydä ilmainen tarjous, jos olet luoton tarpeessa, tarjous ei vielä sido ottamaan lainaa.

Me suosittelemme myös aina vertailemaan lainat, sillä se on kantanut aina hedelmää ja tekee niin jatkossakin.

Erityisesti suurempi lainojen kohdalla erot näkyvät jo euroina välittömästi.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka otan yhteyttä Bondoran asiakaspalveluun?

Asiakaspalveluun saa yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja vastauksia annetaan arkipäivinä klo 09:00-17:00 välisenä aikana. Myös sähköpostiosoite asiakaspalvelu@bondora.com toimii vastausajan ollessa joitain tunteja vaihdellen vahvasti.

Kuka on Bondoran omistaja?

Omistaja on virolainen Bondora AS, jonka toiminta alkoi 2008 vuoden lopulla ja Suomeen on sittemmin perustettu sivuliike (2013). Yhtiöllä on toimintaa useammassa eri maassa Euroopassa.

Voiko Bondoran lainan peruuttaa?

Kaikki tehdyt lainasopimukset voi Suomen lain nojalla peruuttaa, kunhan sen tekee 14 vuorokauden sisällä allekirjoitushetkestä ja Bondora ei ole tässä poikkeus.

Onko Bondora huijaus?

Ei ole ja tätä kysytään paljon. Bondora rikkoi kuitenkin joitain korkosääntöjä jossain määrin, josta sen mainehaitta onkin saanut nostetta.

Miksi Bondoran maine on huono?

Sen lainojen koroissa oli suoria epäselvyyksiä, joka johti ylisuuriin korkoihin ainakin hetkellisesti, mutta Aluehallintoviraston puuttumisen jälkeen asian pitäisi olla kunnossa.

1 vastaa

Jätä kommentti tai kerro omat kokemukset

Haluaisitko liittyä mukaan keskusteluun?
Jokainen apu otetaan vastaan ja kysymyksiin myös vastataan parhaan mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *