Etua.fi kokemuksia ja arvostelu (2024)

Etua.fi on Alma Median omistama palvelu, eli se on varmasti tällä hetkellä ehkä jopa Suomen tunnetuin, ainakin hyvin suosittu ja äärimmäisen vastuullinen sekä jo ihan arvomaineen saavuttanut lainanvälittäjä.

Sillä on vahvuuksina vankka yhteistyö pankkien kanssa ja suuret lainat 500 – 60.000 € väliltä sekä pitkä maksuaika 1 – 18 vuotta.

Yksi huomattava vahvuus on, että myös pienituloinen voi saada kulutusluoton Etua.fi:n kautta, koska vaatimuksena ovat alkaen vain 850 euron kuukausitulot.

Etua.fi laina kokemuksia

Tee lainahakemus tästä >>

 

Kuka voi saada hyväksytyn päätöksen Etua.fi -palvelusta?

Palvelussa on tarjolla niin kulutusluottoa, mutta myös asuntolainaa sekä lainaa yrityksille.

Joskin asuntolainassa kriteerit ovat tiukemmat ja tässä esittelyssä käsittelemme pääosin lainanvälittäjän kulutukseen suunnatut 500 – 60.000 euron lainat.

Vaatimukset:

  • Vakituinen osoite Suomessa
  • Säännölliset tulot, 850 € / kk vähimmäisrajana*
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä
  • Ikäraja on 18 vuotta

*Tuloilla on merkitystä korkoprosenttiin ja yleensä paremmilla tuloilla myös korko on vähän huokeampi.

Kilpailuta lainat palvelusta tästä >

Ilmaisen hakemuksen jälkeen, saat lainatarjouksia ja ne ovat voimassa päiviä tai viikkoja.

Sinulla on siis kaikki aika maailmassa tutkia ja verrata niitä keskenään, kunnes löydät joukosta mieluisan.

Jos taas sopivaa ei löydy, ei mitään jatkotoimenpiteitä vaadita, vaan voi jatkaa lainan etsimistä muualta. Meidän paras lainavertailu pitää huolen, että löydät luoton, joka sopii teille täydellisesti.

Keskimäärin kuluttaja kuitenkin löytää etsimänsä jo heti Etua.fi:n valikoimasta.

Muista odottaa useampi tunti, sillä tarjouksia tulee pikku hiljaa, kun pankki on käsitellyt lainahakemuksenne.

Viikonloppuna tai juhlapyhinä tarjouksia käsitellään hyvin harvakseltaan (tämä on lainapalvelun ja pankin aukioloaikaan sidonnaista) eli arkipäivänä homma toimii huomattavasti nopeammin.

 

Kokemuksia Etua.fi -lainanvälittäjästä

Etua on todella selkeä, eikä epäselvyyksiä voi oikein edes tapahtua – ei edes etsimällä. Ovat meidän havaintomme ainakin.

Itse sivusto on todellla selkeä, kaikki tiedot on esillä, mitä tarvitset. Jos vietät sivulla pidemmän aikaa, ottaa asiakaspalvelu teihin heti yhteyttä Live-Chat -ikkunan kautta ja kysyy, voivatko he olla avuksi.

Tämän kokeiltuamme ei puhuta mistään robottiasiakaspalvelusta, vaan viestittäjänä oli ihan oikea ihminen, joka vastasi heti meidän kysymykseen (vastaus oli tiedossa, mutta testasimme asiakaspalvelun).

Myös Trustpilotin aitoja asiakaskokemuksia tarkastellessa, huomaa, että asiakkaat ovat antaneet sille vähän yli 4 tähteä maksimista eli viidestä. Asiakastyytyväisyysprosentti on lähellä 90 ja palvelusta ei löydy moitittavaa etsimälläkään.

Kilpailuta Etua.fi lainat saat yhdellä hakemuksella monta tarjousta

Hae lainaa >>

Etua.fi: kilpailuttamien lainojen korko on pieni

Etua on kuluiltaan selkeä tai oikeastaan lainojen korot määrittävät sen yhteistyökumppanit, mutta Etua itse taas valitsee ne ja selvästi parhaimmisto on poimittu tämän lainanvälittäjän valikoimaan.

Esimerkki lainasta: Nimelliskorko 6,99 % ja todellinen vuosikorko 7,90 %, kun lainan määrä on 15 000 €, lyhennysaika on 10 vuotta (avausmaksu 0 € & tilinhoitomaksu 5 € / kk). Laina-aika 1-18 vuotta.

Nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68 – 20 % ja vuosittaiset muut kulut välillä 0 – 150 €. Tarkat tiedot ilmoitetaan yksilöllisessä lainatarjouksessa.

Palvelu välittää myös lainaa yrityksille ja asuntolainaa, joissa korot eivät ole samat kuin edellä mainitussa kulutusluotossa, jonka pääasiassa esittelemme tässä kirjoituksessa.

Vertailun takia kannattaa tutkia myös muita halpoja lainoja netissä, sillä koskaan et lopulta tiedä, mistä edullisin tarjous löytyy.

 

Tiedot Etua yrityksestä

Etua.fi on toiminut vuodesta 2008 asti Etua Oy:nä ja se on meidän tietolähteiden mukaan vanhin Suomessa toimiva lainoja kilpailuttava sekä välittävä palvelu.

On sanottamattakin selvää, että se on Finanssivalvonnan hyväksymä palvelu ja kun suuromistajana on Alma Media Oyj, niin vastuullisuudesta pidetään äärimmäisen hyvää huolta.

Välitäjän plakkarissa ovat Avainlippu ja Suomen vahvimmat sertifikaatti 2015 – 2022 vuosilta sekä vieläpä Kauppalehden Menestyjät 2021 tunnustuskin löytyy.

Asiakaspalvelun saat kiinni myös puhelimella 09 2316 3611 numerosta arkisin 09:00 – 16:00 välillä.

Yhtiön osoite on Alvar Aallon katu 3 C 00100 Helsinki.

0 vastaukset

Jätä kommentti tai kerro omat kokemukset

Haluaisitko liittyä mukaan keskusteluun?
Jokainen apu otetaan vastaan ja kysymyksiin myös vastataan parhaan mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *