OmaLaina kokemuksia ja faktat

Kun etsit mitä tahansa lainaa 100 – 60.000 euron väliltä jopa 1-20 vuoden maksuajalla, on varmasti monelle tuttu OmaLaina sellainen välittäjä, jonka kautta kannattaa ehdottomasti katsoa lainatarjoukset läpi.

Se on yhä Suomen kattavin ja tämän takia monesti halvin tai ainakin halvimmasta päästä. Itse kilpailuttaminen on maksutonta ja saat yhden hakemuksen jättämisellä monta lainatarjousta. Poikkeuksellisesti myös vaatimuksissa alaikärajana on vain 18 vuotta.

Kun haluat siis nopeutta, eli rahat tilille mahdollisesti jo tänään ja kattavan yhden stopin kotimaisen palvelun, on tässä teille sellainen esiteltynä ytimekkäästi.

Omalaina

Tiedot Omalaina -palvelusta

Tässä on tärkeimmät perustiedot palvelusta:

 • Ikäraja: 18 vuotta
 • Lainasummat: 100 – 60.000 euroa
 • Maksuaika: 1 – 20 vuotta
 • Korko vain 4,19 – 20 %
 • Kilpailuttaa jopa 35 pankkia ja lainapalvelua
 • Yhden hakemuksen palvelu – ei sitouta hakijaa lainaamaan
 • Ei vakuuksia tai takaajia
 • Lainapäätös todella nopeasti tai jopa heti
 • Maksimoi mahdollisuudet etsimällä aina pienimmän koron*
 • 100% suomalainen myös lainojen yhdistelyyn erikoistunut palvelu

*Korkoympäristö on usein erittäin suotuisa, sillä isoimmat kulutusluotot pyörivät 4-11 % vuosikoron tuntumassa

Hae lainaa tästä

Mitä OmaLaina vaatii lainaajalta?

Ensikädessä itse OmaLaina ei välittäjänä vaadi teiltä muuta kuin täysi-ikäisyytä, mutta mahdollisuudet ovat aina paremmat kun:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Asut Suomessa ja sinulla on tuloja (myös eläke ja etuudet lasketaan)
 • Luottotiedot ovat kunnossa*
 • Omistat pankkitunnukset ja sähköpostiosoitteen

Jos siis omaat nämä seuraavat, niin pääset vähintään hakemuksen läpi 100% varmuudella.

Tarvittavien tulojen määrää ei ole eritelty, sillä jokainen pankki ja luotonmyöntäjä päättää tämän vasta saatuaan hakemuksenne välityspalvelun kautta. Osa myöntää lainoja myös pienituloisilla ja ihan myös tulottomille siinä missä toisten kriteerit ovat paljon korkeammalla. Yleensä suurilta pankeilta on vaikeampi saada lainaa, mutta tätä ei ole suinkaan kallioon kaiverrettu ja poikkeuksia on runsaasti.

*ISON huomion merkki, sillä OmaLinjan sivuilla palvelu ilmoittaa, että maksuhäiriöiset voivat tehdä lainahakemuksen, mutta päätös voi olla kielteinen.

Ja yrittäjille sekä yrityksille huomiona, että myös yrityksille tehdään lainapäätöksiä.

Omalaina.fi:n lainan korko ja kustannukset

Korko on aina 4,19 – 20% ja vuosittaiset lainanhoitokulut eivät saa olla yli 150 euroa. Tämä on myös Suomen laissa määritetty.

Keskimäärin hakijan todellinen vuosikorko annetaan niiden tietojen perusteella, mitkä pankit/lainapalvelut saavat teiltä OmaLainan välittämänä. Hyvät ja säännölliset tulot tarkoittavat siis melko varmasti pienemmän koron lainaa, mitä ei ole kuitenkaan erikseen määritelty.

Merkille kannattaa pistää myös, että palvelu ei itse myönnä lainaa, vaan toimii ainoastaan lainoja välittävänä tahona.

Sivuillaan esimerkkilainaksi palvelu ilmoittaa seuraavan:

Todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna 10000 euron lainalle, kun maksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 euroa, avausmaksu ilmainen ja esimerkkikorko on 5,0 %.

Takaisinmaksettava summa on tässä laskelmassa 11623 euroa eli 193,71 euroa kuukaudessa.

Lopullinen todellinen vuosikorko, laina-aika ja lainan kuukausierä näkyvät mustaa valkoisella aina lainasopimuksessa. Myös muut oleelliset tiedot ovat aina lain mukaisesti lainasopimuksessa.

Kokemuksia OmaLaina palvelusta

Omalaina on 100% suomalainen kilpailutuspalvelu, jonka taustalla toimii pitkään toiminut LVS Brokers Oy ja palvelu on saanut Avainlippu-merkin, joka kertoo heti luotettavuudesta ja antaa palvelusta positiivisen yleiskuvan.

Suosittelemme palvelua lämpimästi, sillä onhan se täysin ilmainen ja jos haluat kilpailuttaa lainan, et saa mistään niin monipuolista pakettia kuin OmaLainalta. Myös kaikki lainojen yhdistelyt tai uudelleen kilpailuttaminen on palvelun heiniä ja moni on päässyt isoihin säästöihin pienellä vaivalla. Eli siis vaihtamalla vanhat lainat tai lainan uuteen edullisemman koron luottoon.

Yhteistyökumppaniverkostossa palvelulla on isompia pankkeja kuten Nordea, Aktia, POP Pankki ja Bank Norwegian jotka ovat ainakin vakiinnuttaneet paikkansa yhteiskumppaniluettelossa.

OmaLaina yhteistyökumppanit ja pankit

Yleisesti ottaen itse hakemuksen laittaminen eteenpäin on järkyttävän helppoa osoitteessa: Omalaina.fi, mikään ei ole sitovaa, pientä miinusta voi ehkä antaa asiakaspalvelusta, sillä esimerkiksi Live-Chat puuttuu.

Tiedot yrityksestä, asiakaspalvelu ja OmaTili

Kuten mainittu, taustalla toimii LVS Brokers Oy, joka vaikuttaa pääkaupunkiseudulla. Asiakaspalvelupistettä ei ole, mutta puhelinasiakaspalvelu toimii arkisin maanantaina 9:30 – 16:00 ja tiistaista perjantaihin 9:00 – 16:00 välillä numerossa 09-42550540. Myös sähköpostiosoite on asiakaspalvelu@omalaina.fi, joka on kuitenkin ainakin meidän testauksien mukaan hitaamman puoleinen ja ei sovi kiireellisiin asioihin.

Kotimainen vahvaa kasvua tekevä luotettava yritys ja luja verkkoon rakennettu turvallinen portaali kaikille asiakkaille ovat OmaLainan vahvuuksia. Parhaiten voit hallinnoida lainaan liittyviä asioita kirjautumalla OmaTiliin, josta näet kaikki tiedot, vaikka hakemus olisi vielä kesken. Löydät sieltä myös sinulle jo annetut lainatarjoukset.