OmaLaina: Kokemuksia ja faktat tiivistettynä (2024)

Kun etsit mitä tahansa lainaa 500 – 60.000 euron väliltä jopa 1-20 vuoden maksuajalla, on varmasti monelle tuttu OmaLaina.fi sellainen lainanvälittäjä, jonka kautta kannattaa ehdottomasti katsoa lainatarjoukset läpi.

Se on yhä Suomen kattavin ja tämän takia monesti halvin tai ainakin halvimmasta päästä. Itse kilpailuttaminen on maksutonta ja saat yhden hakemuksen jättämisellä monta lainatarjousta. Poikkeuksellisesti myös vaatimuksissa alaikärajana on vain 18 vuotta.

Kun haluat siis nopeutta, eli rahat tilille mahdollisesti jo tänään ja kattavan yhden stopin kotimaisen palvelun, on tässä teille sellainen esiteltynä ytimekkäästi.

Omalaina.fi kokemuksia ja arvostelu

Hae lainaa tästä >>

Tiedot Omalaina -palvelusta

Tässä on tärkeimmät perustiedot palvelusta:

 • Ikäraja: 18 vuotta
 • Lainasummat: 500 – 60.000 euroa
 • Maksuaika: 1 – 20 vuotta
 • Korko vain 4,19 – 20 %
 • Kilpailuttaa noin 30 pankkia ja lainapalvelua
 • Yhden hakemuksen palvelu – ei sitouta hakijaa lainaamaan
 • Ei vakuuksia tai takaajia
 • Lainapäätös todella nopeasti tai jopa heti (=tunnin sisään)
 • Maksimoi mahdollisuudet etsimällä aina pienimmän koron*
 • 100% suomalainen myös lainojen yhdistelyyn erikoistunut palvelu

*Korkoympäristö on usein erittäin suotuisa, sillä isoimmat kulutusluotot pyörivät 4,20-10 % vuosikoron tuntumassa.

 

Mitä OmaLaina vaatii lainaajalta?

Ensikädessä itse OmaLaina ei välittäjänä vaadi teiltä muuta kuin täysi-ikäisyytä, mutta mahdollisuudet ovat aina paremmat kun:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Asut Suomessa ja sinulla on tuloja (myös eläke ja etuudet lasketaan)
 • Luottotiedot ovat kunnossa*
 • Omistat pankkitunnukset ja sähköpostiosoitteen

Jos siis omaat nämä seuraavat, niin pääset vähintään hakemuksen läpi 100% varmuudella.

Tarvittavien tulojen määrää ei ole eritelty, sillä jokainen pankki ja luotonmyöntäjä päättää tämän vasta saatuaan hakemuksenne välityspalvelun kautta. Osa myöntää lainoja myös pienituloisilla ja ihan myös tulottomille, siinä missä toisten kriteerit ovat paljon korkeammalla. Yleensä suurilta pankeilta on vaikeampi saada lainaa helpolla nopeasti tai yleisesti olenkaan, mutta tätä ei ole suinkaan kallioon kaiverrettu ja poikkeuksia on runsaasti.

*ISON huomion merkki, sillä OmaLainan sivuilla palvelu ilmoittaa, että maksuhäiriöiset voivat tehdä lainahakemuksen, mutta päätös voi olla kielteinen ja sitä se usein onkin.

Ja yrittäjille sekä yrityksille huomiona, että myös yrityksille tehdään lainapäätöksiä.

Huomatkaa, että OmaLaina on muuttanut minimilainamäärää 500 euroon 100 euron sijaan kesällä 2023.

 

Omalaina.fi:n lainan korko ja kustannukset

Korko on aina 4,19 – 20% ja vuosittaiset lainanhoitokulut eivät saa olla yli 150 euroa. Tämä on myös Suomen laissa määritetty.

Keskimäärin hakijan todellinen vuosikorko annetaan niiden tietojen perusteella, mitkä pankit/lainapalvelut saavat teiltä OmaLainan välittämänä. Hyvät ja säännölliset tulot tarkoittavat siis melko varmasti pienemmän koron lainaa, mitä ei ole kuitenkaan erikseen määritelty.

Merkille kannattaa pistää myös, että palvelu ei itse myönnä lainaa, vaan toimii ainoastaan lainoja välittävänä tahona.

Sivuillaan esimerkkilainaksi palvelu ilmoittaa seuraavan:

Todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna 10000 euron lainalle, kun maksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 euroa, avausmaksu ilmainen ja esimerkkikorko on 5,0 %.

Takaisinmaksettava summa on tässä laskelmassa 11623 euroa eli 193,71 euroa kuukaudessa.

Lopullinen todellinen vuosikorko, laina-aika ja lainan kuukausierä näkyvät mustaa valkoisella aina lainasopimuksessa. Myös muut oleelliset tiedot ovat aina lain mukaisesti lainasopimuksessa.

 

Kokemuksia OmaLaina palvelusta

Omalaina on 100% suomalainen kilpailutuspalvelu (vertailu), jonka taustalla toimii pitkään toiminut LVS Brokers Oy ja palvelu on saanut Avainlippu-merkin, joka kertoo heti luotettavuudesta ja antaa palvelusta positiivisen yleiskuvan.

Suosittelemme palvelua lämpimästi, sillä onhan se täysin ilmainen ja jos haluat kilpailuttaa lainan, et saa mistään niin monipuolista pakettia kuin OmaLainalta. Myös kaikki lainojen yhdistelyt tai uudelleen kilpailuttaminen on palvelun heiniä ja moni on päässyt isoihin säästöihin pienellä vaivalla. Eli siis vaihtamalla vanhat lainat tai lainan uuteen edullisemman koron luottoon.

Yhteistyökumppaniverkostossa palvelulla on isompia pankkeja kuten Nordea, Svea Bank, Aktia, POP Pankki ja Bank Norwegian jotka ovat ainakin vakiinnuttaneet paikkansa yhteiskumppaniluettelossa.

OmaLaina yhteistyökumppanit ja pankit

Yleisesti ottaen itse hakemuksen laittaminen eteenpäin on järkyttävän helppoa osoitteessa: Omalaina.fi, mikään ei ole sitovaa, pientä miinusta voi ehkä antaa asiakaspalvelusta, sillä esimerkiksi Live-Chat puuttuu.

 

Tiedot Omalaina yrityksestä, asiakaspalvelu ja OmaTili

Kuten mainittu, taustalla toimii LVS Brokers Oy (nykyään osa Sambla Group -konsernia), joka vaikuttaa pääkaupunkiseudulla. Asiakaspalvelupistettä ei ole, mutta puhelinasiakaspalvelu toimii arkisin maanantaina 9:30 – 16:00 ja tiistaista perjantaihin 9:00 – 16:00 välillä numerossa 09-42550540.

Sähköpostiosoite on asiakaspalvelu (at) omalaina.fi, joka on kuitenkin ainakin meidän testauksien mukaan hitaamman puoleinen ja ei sovi kiireellisiin asioihin, mutta vastaa kyllä keskimäärin työpäivän sisällä.

Kotimainen vahvaa kasvua tekevä luotettava yritys ja luja verkkoon rakennettu turvallinen portaali kaikille asiakkaille ovat OmaLainan vahvuuksia. Parhaiten voit hallinnoida lainaan liittyviä asioita kirjautumalla OmaTiliin, josta näet kaikki tiedot, vaikka hakemus olisi vielä kesken. Löydät sieltä myös sinulle jo annetut lainatarjoukset.

Tee ilmainen lainahakemus tästä

 

Omalaina.fi: Usein kysyttyä

Onko lainatarjouksissa jotain aikarajaa tai sitovuutta?

Kaikki teille annetut hakemukset ovat voimassa yleensä ainakin 30 vuorokauden ajan, joka sekin selviää varsinaisesta hakemuksesta ja sitovuutta näissä ei yhdessäkään koskaan ole. Kilpailutus on ilmaista ja ei-sitovaa.

Voinko saada lainan heti Omalainan kautta?

Tässäkin täytyy korostaa heti -sanaa eli jos heti = tunti, niin kyllä, tässä ajassa voit saada kaiken alusta alkaen loppuun asti, niin että laina maksetaan teidän pankkitilille. Tämä edellyttää kuitenkin, että hakemus jätetään arkipäivänä ja aamulla.

Onko Omalaina niin hyvä kuin TV:ssä sanotaan?

Riippuu, mitä TV:ssä sanotaan tai miten sen tulkitsee, mutta kyseessä on erinomainen, hyvin monipuolinen ja erityisesti nopea lainankilpailutus ja -vertailupalvelu, joka on kaikille ilmainen.

Onko lainajärjestely tai yhdistelylaina Omalainan kautta järkevää?

On, ehdottomasti, jos mietit ja kysyt asiaa. Sillä on monta hyvää pankkia ja rahoituslaitosta, jotka tarjoavat halvempia lainojen vanhojen tilalle järjestely- tai yhdistelytarkoituksissa.

Onko yhteistyökumppaneissa eroja ja mikä niistä on paras?

Eroja on merkittävästi, koska osa on POP-Pankin kaltainen kivijalkapankki ja muutama täysin digitaalinen fintech-yritys löytyy myös, jotka tarjoavat pikalainaa 10 000 euroon asti. Parasta ei suoraan voi kuitenkaan nimetä, sillä te näette sen omasta henkilökohtaisesta lainatarjouksestanne.

1 vastaa
 1. Kauko Niittymaa says:

  Olen saanut ylennyksen ja tätä myötä palkankorotuksen, mutta korot ovat sen sijaan isommat kuin ennen. Johtuuko tämä yleisestä korkonostosta tai euriboreista? Palkankorotus on siis merkittävä ja olen virkatyössä, esteitä ei pitäisi olla.

  Vastaa

Jätä kommentti tai kerro omat kokemukset

Haluaisitko liittyä mukaan keskusteluun?
Jokainen apu otetaan vastaan ja kysymyksiin myös vastataan parhaan mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *