OP Täsmäluotto ja laina kokemuksia 2024

Osuuspankki ja sen lainatOsuuspankin kulutusluotto on laina vapaaseen käyttöön. Valintaa on, tosin rajoitetusti ja asiakaskunta on siinä samassa ”rajoitettu”. Tämä johtuu siitä, että teidän tarvii olla pankin asiakas saadaksenne luoton ihan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Voit verrata uudet pankit täällä, jos et ole OP:n asiakas.

Pankissa on paljon hyviä puolia eli se on kelpo paikka ottaa lainaa, kunhan vain löydät sopivan ja olet tyytyväinen sen tarjoamaan korkoon.

Ja voitte toki liittyä ilman muuuta asiakkaaksi ja mennä laina-aikeissa pankkiin, mutta syynäys on tarkkaa. Tosin niin se on joka pankilla.

Jopa netin pankin, kuten esimerkkin mainittakoon Resurs Bank (tosin emme suosittele!), on aivan yhtä vaativa eli kriteerien kasvu näyttänee loputtomalta. Sama pätee norjalaiseen Lea Bank -pankkiin.

OP Täsmäluotto ja kulutusluotto kokemuksia

Kuka enää edes saa lainaa pian, on aivan olennainen kysymys?

OP:n lainat – Täsmäluotto ja Joustoluotto

Tällä hetkellä vaihtoehtoja on vakuudeton OP täsmäluotto, jonka saat ilman vakuuksia 2000 – 15 00 euron väliltä. Se on helpompi saada ”teoriassa”, mutta tämä riippuu kyllä pitkälti asiakassuhteestanne pankkiin. Ja luonnollisesti toki myös tuloistanne ja nykyisestä taloudellisesta tilanteesta.

Korko on 7,95 % + 3 kk euribor, eli todellinen vuosikorko on melko korkea ja tämä on vain OP:n asiakkaille.

Tämä ei myöskään ole neuvottelukysymys. Maksuajassa on kuitenkin jossain määrin joustovaraa. Emme laittaisi silti OP Täsmäluottoa jatkoon ainakaan helppouden takia.

Huonosta lainasta ei ole kuitenkaan kyse ja joustoluotto heti on aina aavistuksen ”mystinen” lainaterminä, joten parempi vertailla nekin. Tätä mystisyyttä herättää lähinnä se, että alunperin nämä ovat mielletty nopeiksi ja joustaviksi lainoiksi eli ikään kuin toimimaan virtuaalisen luottokortin periaatteella.

Tosin lainaterminologian suohon ei kannata itseään upottaa, vaan on parempi ymmärtää, millaista lainaa itse tarvitsee ja tutustua suoraan lainoihin, mitä on tarjolla.

Vaikka lisätyötähän tämä tuottaa, tosin se voi myös tuottaa rahaa säästön muodossa. Jopa enemmän kuin koskaan uskoitkaan.

Jos haluat lainan helposti netistä, eivät OP:n Täsmäluotto tai kulutusluotto (vakuudeton joustoluotto 2000 – 8500 euroa) kumpikaan ole helposti saatavissa.

 

Onko OP Täsmäluotto kallis?

Olettaen siis, jos tarjous esim Osuuspankin täsmäluotossa on kehno tai sait kielteisen päätöksen, on sinulla lukuisia muita vaihtoehtoja pankkilainan suhteen.

Osa niistä löytyy alapuolella olevasta taulukosta:

Sortter

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuta pankkilainaan paras korko
 • Vuoden lainanvälittäjä
 • Hoitaa yhdistelylainan kätevästi
Kattokorko

Lainasumma

2000-60.000€

Korko

4-10 %

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa aina alle 10% korolla
 • Kilpailuta pankit muutamassa minuutissa ja säästä
Omalaina

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,19-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina pankista heti ilman vakuuksia
 • Kilpailuttaa yli 24 pankkia nopeasti
Bank Norwegian

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

8,49-18,9 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Hae lainapäätös heti
 • Vakuudeton kulutusluotto pankista
Rahalaitos

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,5-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Yksi lainahakemus - Monta tarjousta
 • Edellytyksenä vähintään 600 €/kk-tulot
 • Nopea lainapäätös
axolaina

Lainasumma

2000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton laina pankilta ilman takaajia
 • Kilpailuttaa lainat 18 pankin kautta
Etua

Lainasumma

500-60.000€

Korko

4,68-20%

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa myös pienillä tuloilla
 • Vanhin ja luotettava lainanvälittäjä Suomessa
Ferratum

Lainasumma

100-4000 €

Korko

8-14 %

Laina-aika

3-54 kk

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina joustavasti kohtuullisen pienellä korolla
 • Yksi nopeimmista lainapalveluista
 • Joustoluotto ainoa laatuaan
Sweepbank

Lainasumma

1000-8000 €

Korko

0% -

Laina-aika

Joustava

Arvostelu

Lisätiedot

 • 60 vrk kuluton maksuaika
 • Verkon suosituin Mastercard
 • Heti käyttöön
Freedomrahoitus

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuttaa 26 pankkia
 • Lainaa helposti yhdellä hakemuksella
Näytä kaikki

Se, joka vertaa, voittaa eli tässä tapauksessa säästää!

Lyhennysvapaa

Voit saada lyhennysvapaata toki. Tämäkin on vain järjestelykysymys. Lainasta voi aina neuvotella ja mahdollisuudet löytyvät. Tosin nämä edut eivät tule ilmaiseksi – ainakaan yleensä. Pitkäaikaisena pankin asiakkaana ja varsinkin monesti lainanneena taas mahdollistat paremman jouston.

Huomion arvioista: OP:n kulutusluotot kerryttävät rahanarvoisia bonuksia.

 

Entäpä Osuuspankin lainan korko?

Lainoissa on fiksu korko ja tällä hetkellä (03/2023) se on 7,95 % + 3 kk euribor OP:n asiakkaille.

Lainan saaminen on taas osoittautunut vaikeaksi ja monen pitäisi ensimmäisenä vaihtaa asiakkuus Osuuspankkiin. Liian monissa kivijalkapankkien lainoissa on vieläkin tämä sama ”ongelma”.

Edullinen korko tarkoittaa yleensä hankalaa saatavuutta. Ja tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Pankin lainalaskuri netissä on hyvä tapa laskea itselle sopiva korko ja pohtia, onko pankki yleensäkään paras mahdollinen vaihtoehto, vai kannattaisiko kenties harkita jotain muuta lainapalvelua.

Sähköinen allekirjoitus

Tämäkin on nyt mahdollista (vihdoin). Sähköinen allekirjoitus pitäisi sinänsä olla OP:n kaltaisella isolla pankilla itsestäänselvyys, mutta sitä se ei kuitenkaan ollut vielä hetkittäin. Tosin hiljattain pankki on ottanut tällä sekä monella muulla saralla edistysaskelia. Nämä askeleet ovat tuoneet siis mahdollisuuden järjestää laina-asiat ihan omasta sängystä tai VR:n junasta.

 

OP Asuntolaina

Voit toki myös hakea asuntolainaa pankista. Monet ovat ottaneet asuntolainan Osuuspankilta ja tyytyväisiä ehtoihin sekä korkoon. Tosin osa on löytänyt paremman tarjouksen asuntolainalle muualta. Asuntolainat kannattaa nekin verrata ja kilpailuttaa sitäkin tarkemmalla silmällä. Niissä ei ole mitään maksimiylärajaa, vaikka maksimilaina-aika kuitenkin löytyy, joka on 30 vuotta.

Asuntolaina puolestaan on kuitenkin pakko neuvotella konttorissa paikan päällä ja se vaatii aikaa sekä paperityötä. Hyvin raha-asiat hoitanut kuitenkin saa hyvin todennäköisesti myönteisen päätöksen, erityisesti jos vakuuksia on ja säännöllinen työpaikka säännöllisillä palkkatuloilla löytyy.

Myös muun omaisuuden esittämistä on hyötyä, kuten arvopapereista. Asuntolainoissa neuvottelussa punnitaan kaikki asiat eli siihen kannattaa aina satsata parhaansa mukaan.

 

OP laina: Usein kysyttyä

Voiko OP laina työttömälle onnistua?

Kyllä, mutta tämä on erittäin tapauskohtaista ja historia pankin asiakkaana vaikuttaa tähän vahvasti ja oikeastaan vain ilman luottotietoja et voi saada myönteistä lainapäätöstä.

Voinko saada OP lainaan ylimääräisen lyhennyksen?

Tämä riippuu ihan, kuinka olet lyhentänyt lainaa ja käyttänyt lyhennysvapaita aikaisemmin ja meidän kokemusten mukaan ylimääräisen lyhennyksen neuvotteleminen onnistuu nykyään kohtuullisen helposti.

Onko OP:lla pankkilainaa tarjottavana?

Kyllä, luonnollisesti sen kolmas kulutusluotto on vakuudellinen pankkilaina, jolle tarvitaan vakuus ja se on kertaluotto 3-5 % + 12 kk euribor korolla (tyypillisesti) sekä poikkeuksellisesti hakijan ei tarvitse olla OP:n asiakas.

Kuinka paljon Osuuspankki myöntää lainaa ilman vakuuksia?

Jos haluat lainan ilman vakuuksia ja ilman lainatakausta, on sen vakuudeton kulutusluotto hyvillä sekä tasapainoisilla eläke- tai palkkatuloilla mahdollista aina 15 000 euroon asti.

Voit myös kysyä tai kommentoida alapuolelta:

0 vastaukset

Jätä kommentti tai kerro omat kokemukset

Haluaisitko liittyä mukaan keskusteluun?
Jokainen apu otetaan vastaan ja kysymyksiin myös vastataan parhaan mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *