Rahalaitos: Kokemuksia ja esittely 2024

Kun puhutaan pankkilainan tai tavallisen kulutusluoton kilpailuttajista, on Rahalaitos aivan omaa luokkaansa ja tämän kategorian ”herruutta” yllään pitävä palvelu.

Se toimittaaa yli 30 pankin tarjoukset sinulle yhdellä ainoalla hakemuksella.

Lainoja on nyt saatavilla jopa alkaen 500 eurosta aina 60.00 euroon asti (eli pieneen asuntolainaankin). Tosin se ei välttämättä kannata, kun kivijalkapankkien marginaalit ovat ehkä vielä jossain määrin matalammalla, mitä asuntolainaan tulee.

Joskin erot ovat näissäkin korkojen nousun myötä 2023 vuonna myötä pienentyneet, mutta Rahalaitos on kulutusluoton kilpailuttamisessa yksi Suomen parhaimmista.

Rahalaitos kokemuksia ja yritys arvostelu

Rahalaitos tiedot:

 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Lainasummat: 500 – 60.000 euroa
 • Korko: Riskiperusteinen*, alkaen 4,50%
 • Kun haluat aina halvimman lainan tai tarjouksen sille
 • Ei sähläystä papereiden kanssa tai vakuuksia/takaajia
 • Sopii joka käyttöön, remontteihin, lomareissuun – mihin vaan
 • Kerralla tilille maksettava laina, kulutusluotto tai pankkilaina
 • Päätös annetaan heti tai jopa useampi sellainen
 • Lukeutuu TOP3 Suosituimpaan pankkilainakilpailuttaja -palveluun Suomessa

*Riskiperusteinen korko tarkoittaa sitä, että se vaihtelee hakijoiden välillä. Tulot ja velat merkitsevät paljon ja kaikkien näiden yhteissumma heijastuu myös lainakorkoon.

Tee ilmainen hakemus >>

Vaatimukset Rahalaitos -palvelun käyttämiseen

Tarvitset nämä saadaksesi lainan kilpailutuksen Rahalaitokselta:

 • Vähintään 20 vuotta ikää
 • Puhtaat luottotiedot
 • Vähintään 600 € kuukausitulot
 • Pysyvän vakituisen osoitteen Suomessa
 • Sähköpostin ja puhelinnumeron
 • Verkkopankkitunnukset ja tilin jossain suomalaisessa pankissa

…..ja siinä se – näin helppoa lainan saaminen on tai erityisesti sen edullisimman tarjouksen. Ei vakuuksia, ei takaajia, ei papereiden pläräämistä ja täyttelyä.

 

Kokemuksia Rahalaitos -palvelusta:

Nostetaan tästäkin palvelusta sen kolme parasta piirrettä tai ominaisuutta ylös.

1. Kilpailuetu – Suomen suurin yhteistyökumppaniverkko

Rahalaitokselta voit todella saada lainaa jopa 34 pankilta tai muulta rahoituslaitokselta. Monelle tuttuja nimiä on varmasti ja suuren valikoiman takia palvelu pystyy usein antamaan sen kaikista edullisimman lainan. Todella moni suomalainen lainaaja päätyy Rahalaitokseen!

Yhteistyökumppaneista kannattaa muistaa, että palvelut vaihtuvat melko usein eli alapuolella näkyvät palvelut eivät välttämättä ole enää osa kumppanuusverkostoa.

rahalaitos kumppanipankit

Kuten näette, saatte ainakin näin monesta paikasta tarjouksen ja kumppaneiden määrä on suorassa nousussa, joten valinnan varaa tulee olemaan. Samalla joukkoon mahtuu myös varmasti vähintään yksi edullinen tarjous!

2. Viimeisen päälle palvelu

Rahalaitos toimii loistavasti myös mobiilissa ja kilpailutat lainan verkossa kännykälläkin todella nopeasti. Aikaa ei mene sitä kahta tai kolmea minuuttia enempää!

Lainalaskuri toimii alkuun kriittisessä roolissa antaen vähän suuntaa, millaiset kulut tulevat olemaan. Lopulta saat kuitenkin vertailtavaksi tarjouksia, joihin voit tarrata kiinni, jos kaikki näyttää vielä hyvältä.

3. Ei sitoutumisia ja ilmainen kilpailuttaminen

Kun kilpailutat lainat, voit tehdä sen ihan ilmaiseksi. Jos siis haluat tietää, että mikä on päivän lainan korko (sinun taloustilanteessa), niin laita hakemusta eteenpäin. Tämä selviää sen jättämisen jälkeen nopeasti, sillä paras lainojen vertailu onnistuu hyvin nopeasti, kun korot ovat esillä.

Tarjoukset jäävät sitten odottamaan ja niihin ei ole pakko reagoida millään tavalla, vaan voit sanoa ”hei hei” jokaiselle niistä, jos siltä tuntuu.

Kaikki toimii ilmaiseksi ja sitoutumispakkoa ei ole. Hyväntekeväisyyttä palvelu ei toki harrasta, mutta komissiot se saa pankeilta, joten tämä ei ole meidän kuluttajien ongelma!

Ota laina vasta sitten, kun osut siihen napakymppiin

Lainan korkoväli vaihtelee alkaen 4,5 – 20 % aina ja summat ovat 500 – 70.000 euroa. Maksuaikaa on 1-15 vuotta. Monipuolisuuden voisi siis lyödä neljänneksi plussaksi palvelulle. Mutta niin myös monen muunkin ominaisuuden.

 

Rahalaitos lainojen kulut ja korko

Luoton korko vaihtelee, kuten edellä jo mainittiin. Tämän päättää sitten aina lopulta lainanantaja, eikä Rahalaitos itse. Palvelulla ei ole mitään osaa eikä arpaa tai sanottavaa näihin, vaan ne tulevat ”ylemmältä taholta” eli itse luotonmyöntäjältä.

Esimerkki:

Jos päätät valita summaksi 10.000 euroa ja maksuajaksi 6 vuotta, on lainan (arvio) kuukausierä 179 euroa. Nimelliskorko on 8,75% ja todellinen vuosikorko 9,11%. Avaus-, kuukausi- tai tilinhoitomaksut ovat 0 euroa. Korkokuluja kertyy kaikkiaan 2889 euroa, maksat takaisin 12889 euroa.

Nimelliskorko on aina 4-20 prosenttia sopimuksen mukaan.

Ei todellakaan paha, kun vertaillaan muihin toimijoihin, sillä lainat eivät tarvi koskaan takausta tai vakuuksia.

Samoihin korkoihin ilman vakuuksia voit päästä hyvällä tuurilla muualla, lukien esimerkiksi Sortter kokemuksia, sen palvelua ylistetään ja nostetaan helposti yli muiden. Myös omassa pankissa asioidessa voit saada vakuudellisen pankkilainan kanssa samalla korolla.

Tee lainahakemus tästä >>

 

Rahalaitos – Yritys, asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Kotimainen Rahalaitos on toiminut jo vuodesta 2011 ja on kantatamperelainen lainan kilpailuttamisen edelläkävijä.

Yliopistokatu 58 B, 33100 Tampere

Y-Tunnus 2521965-8, Rahalaitos Oy

Asiakaspalvelu

Tavoitat asiakaspalvelun arkisin parhaiten ja helpoiten chatista, mutta myös puhelinpalvelu toimii 09 2311 3670 numerosta.

Sähköpostia voi laittaa asiakaspalvelu(at)rahalaitos.fi.

Aukioloajat Live-asiakaspalveluun ovat ma-to 08:30-16:00 ja perjantaina 08:30-15:00.

 

Rahalaitos: Usein kysyttyä

Miten varmistan parhaan mahdollisen koron?

Lähtökohtaisesti täyttämällä hakemuksen niin hyvin kuin mahdollista ja tietenkin totuudenmukaisesti, mutta korkoa voi parantaa hakemalla lainaa yhteishakijan kanssa eli esimerkiksi puolison. Muita keinoja ei suoranaisesti ole.

Voinko kilpailuttaa vanhan lainan tai yhdistää pienlainat?

Voit tehdä vaikka nämä molemmat. Vanhan lainan kilpailutus on järkevää, jos esim. tulotaso on parantunut tai koet vaan muuten vanhan kalliiksi. Ja lainojen yhdistäminen yhteen on taas puolestaan melkein jokaiselle järkevää, koska maksat lainoista lopulta vähemmän.

Onko Oma Rahalaitos -palvelu heti käytössäni?

On, kunhan vain olet luonut tilin ja tehnyt kilpailutuspyynnön, voit tutkia tarjouksia Oma Rahalaitos -palvelussa ja homma lähtee eteenpäin hyvin suoraviivaisesti ensin henkilötunnuksen antamisella.

Voiko Rahalaitokselta saada lainatarjouksia 600 euron bruttotuloilla?

Kyllä voi ja näin palvelu ilmoittaa myös kotisivuillaan, joka on vähimmäisvaatimus itse lainatarjouksen saamiselle tai tarkemmin sivuilla ilmoitetaan 7200 euron vuosituloista.

0 vastaukset

Jätä kommentti tai kerro omat kokemukset

Haluaisitko liittyä mukaan keskusteluun?
Jokainen apu otetaan vastaan ja kysymyksiin myös vastataan parhaan mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *