UnoLaina: Kokemukset ja arvostelu 2024

Unolaina tuo pitkästä aikaa jotain uutta Suomeen eli hieman järjestelmällisemmän lainojen välityksen ja kilpailutuksen 500 – 60 000 euron pankkilainoille.

unolainaPalvelu välittää lainoja myös pienituloiselle, mutta korko on silloin kokemuksiemme mukaan vähän suurempi.

Tämä ei ole kuitenkaan mikään sen ihmeellisempi uutinen, mutta Unolaina tarjoaa sentään lähes kaikille mahdollisuuden saada lainaa sen rakentaman konseptin kautta.

Suosittelemme kokeilemaan sen ilmaista ja nopeaa kilpailutusta kaikille, jotka ovat kulutusluoton tai yhdistelylainan tarpeessa.

Lainan käyttökohde on 100% vapaa, eikä vaikuta lainapäätökseen tai korkoon.

Unolaina arvostelu

Tee ilmainen lainahakemus >>

Unolaina pyrkii tarjoamaan edullisia pankin lainatarjouksia teidän tarpeeseen ja myös samalla teidän ehdoillanne maksutta.

Unolaina lyhyesti:

 • Lainatarjonta: 500 – 60 000 euroa
 • Maksuaika: 1 – 15 vuotta
 • Ikäraja 20 vuotta
 • Selkeä ja varsin nopea testattu prosessi
 • Täysin kuluton: katso oma lainatarjous
 • Useita pankkiyhteistyökumppaneita
 • Varma ja nopea tapa katsoa, millaisella korolla saat lainaa

Erittäin positiivisena asiana huomasimme, kuinka yhdistelylainan hoito Unolainalla toimii. Tässä saattaa olla sen ässäkortti, jolla se päihittää osittain muut lainanvälittäjäkilpailijansa.

Mitään ihmeitä ei kuitenkaan kannata odottaa, sillä pankkimaailmassa pätevät ihan samat lait ja korkojen marginaalieroilla peli yleensä voitetaan. Ja vaikka kehittyneet järjestelmät tarjoavat tehokkaan lainan kilpailutuksen, on lopulta lainan vertailu ja päätös jokaisen omansa. Tästä on aina hyvä muistuttaa, koska mitään taikatemppuja ei ole – ja jos sellaisia joku lupaa, suosittelemme olemaan vähintään skeptisiä tämän suhteen.

 

Näin Unolaina toimii

Lyhyesti, nämä seuraavat 6 vaihetta saattaa teidät maaliin asti lainahakemuksessa. Todisteet tuloista tai eläkepäätös kannattaa varata jo valmiiksi.

 1. Tee hakemus osoitteessa Unolaina.fi
 2. Pankit arvioivat luottokelpoisuutesi
 3. Useimmat antavat vastauksen 1-2 tunnissa
 4. Vertaile lainalupauksien korkoja itse rauhassa
 5. Jos sopiva tarjous pankkilainalle löytyy: saata hakemus loppuun
 6. Rahojen maksu kestää 1-3 pankkipäivää

Huomaa: Voit hakea lainaa yhdessä samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa (suositus, jos mahdollista), joka parantaa 100% varmuudella mahdollisuuksia saada lainaa. Tällä on myös positiivinen vaikutus lainan todelliseen vuosikorkoon.

 

Kokemuksia Unolainasta meiltä ja netistä poimittua

Testasimme lainan kilpailutusta puhelimella ja saimme 8 pankin lainatarjoukset vuorokauden sisällä, ensimmäiset tulivat jo 2 tunnissa. Eli kannattaa siis aina odottaa, koska osa pankeista toimii hitaammin ja hakemuksesi käydään läpi henkilökohtaisesti.

Asiakaspalvelu vastaa nopeasti ja on asiantunteva, kuten kuuluukin. Kaikkien lainapalveluiden kohdalla näin ei vielä 2023 vuonna kuitenkaan ole. Koska Mannerheiminaukiolle perustettu Uno Finans Oy on suhteellisen uusi, on sillä Suomessa vielä vähän asiakkaita. Löysimme kuitenkin siitä joitain kommentteja verkosta:

”Toimii. 4 pankkia vastasi ja tehtiin yhteislainahakemus. Tarjouksisssa on harkinta-aikaa, mutta alin tarjottu korko sopii kyllä meidän budjetttiin vaikka ei olisi pahitteeksi jos vielä vähän alemmaksikin pääsisi.”

”Nopeasti toimiva palvelu, mutta ilmeisesti vaatii melko korkeat palkkatulot ja lähihoitajan palkalla Åbo seudulla en saanut 22000 euron lainaan yhtäkään tarjousta.”

Meidän mielestä jälkimmäinen kommentti erityisesti kielii vastuullisuudesta, vaikka palkkavaatimukset eroavat ja pelkästään palkan voimin ei lainoja myönnetä. Myös muut raha-asiat pitää olla kunnossa eli esimerkiksi pahasti velkaantuneena et saa yleensä lainaa, koska pankit näkevät silloin maksukyvyssä korkeamman riskin. Vakituisen työpaikan omaavat ja eläkeläiset taas saavat tämänkin lainanvälittäjän kautta keskimäärin helposti lainaa järkevällä korkoprosentilla.

 

Hylätty lainapäätös: mikä neuvoksi?

Jos sinulla ei ole esimerkiksi mahdollisuutta kokeilla lainan hakemista yhteishakijan kanssa, on verkossa muitakin lainanvälittäjiä, joita kannattaa kokeilla.

Yli 2/3 hakijoista saa lainan Omalaina-palvelulta.

 

Voit myös vertailla muita vakuudettomia kulutusluottoja ja muista, että lainan hakeminen on yksi niistä asioista, joiden kanssa ei kannata panikoida tai pitää kiirettä. Yleensä palkallinen ja puhtaat luottotiedot omistava saa kyllä lainan lopulta.

 

Unolaina: Usein kysytyt kysymykset

Saanko aina varmasti parhaan lainatarjouksen?

Saat parhaan mahdollisen henkilökohtaisen tarjouksen, mitä Unolainan kumppanit pystyvät vain tarjoamaan Sinulle eli kyllä.

Onko Uno Finans Oy luotettava?

Kyseessä on 2022 vuonna perustettu yritys ja mitä luotettavuuteen tulee, niin voi sanoa, että ainakin kaikki vaaditut luvat ovat kunnossa, eikä taustalta löydy mitään hämärää.

Onko Unolainan vakuudellinen yhdistelylaina parempi kuin vakuudeton?

Melkein 100 prosentin varmuudella koron osalta on ja summatkin ovat eri luokassa (30 000 - 300 000€), mutta vakuudet todella katsotaan tarkasti.

Kuinka Unolainan asiakaspalvelu toimii?

Hyvin. Puhelimella se toimii nopeiten arkisin, mutta myös sähköpostiin vastataan asiallisesti, auttavasti ja nopeasti viimeistään seuraavana arkipäivänä.

0 vastaukset

Jätä kommentti tai kerro omat kokemukset

Haluaisitko liittyä mukaan keskusteluun?
Jokainen apu otetaan vastaan ja kysymyksiin myös vastataan parhaan mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *