Autolaina – Mistä edullisin ja paras autorahoitus?

Autolaina on vieläkin yksi yleisimmistä syistä, miksi lainaa yleensäkin haetaan remontoinnin ja muutaman muun syyn vuoksi.

Monet hoitavat uuden karhean auton autoliikerahoituksella. Auto on sijoituksena aina huono ja siinä samassa monille pakollinen, sillä liikkeelle on pakko päästä.

Tässä kohtaa astumme kuvioihin ja olemme etsineet parhaat palvelut, joiden kautta autolainan kilpailutus on helppoa – tai automaattista pikemminkin – ja lopputuloksena pitäisi olla autolaina pienellä korolla.

Matalat korot maistuvat ja auto on pakollinen, koska usein sinne töihin on päästävä vielä huolimatta tämän päivän polttoainekuluista, jotka ovat suorastaan karmaisevat.

Listasimme teille parempia kuin hyviä autolaina -vaihtoehtoja

Osa palveluista on pankkeja, osa taas välittäjiä ja pienempääkin lainarahaa on tarjolla eli kaikki auton ostajat ja sitä varten lainaa netistä etsivät ovat huomioitu parhaamme mukaan.

Sortter

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuta pankkilainaan paras korko
 • Vuoden lainanvälittäjä
 • Hoitaa yhdistelylainan kätevästi
Kattokorko

Lainasumma

2000-60.000€

Korko

4-10 %

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa aina alle 10% korolla
 • Kilpailuta pankit muutamassa minuutissa ja säästä
Omalaina

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,19-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina pankista heti ilman vakuuksia
 • Kilpailuttaa yli 24 pankkia nopeasti
Bank Norwegian

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

8,49-18,9 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Hae lainapäätös heti
 • Vakuudeton kulutusluotto pankista
Rahalaitos

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,5-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Yksi lainahakemus - Monta tarjousta
 • Edellytyksenä vähintään 600 €/kk-tulot
 • Nopea lainapäätös
axolaina

Lainasumma

2000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton laina pankilta ilman takaajia
 • Kilpailuttaa lainat 18 pankin kautta
Etua

Lainasumma

500-60.000€

Korko

4,68-20%

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa myös pienillä tuloilla
 • Vanhin ja luotettava lainanvälittäjä Suomessa
Ferratum

Lainasumma

100-4000 €

Korko

8-14 %

Laina-aika

3-54 kk

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina joustavasti kohtuullisen pienellä korolla
 • Yksi nopeimmista lainapalveluista
 • Joustoluotto ainoa laatuaan
Sweepbank

Lainasumma

1000-8000 €

Korko

0% -

Laina-aika

Joustava

Arvostelu

Lisätiedot

 • 60 vrk kuluton maksuaika
 • Verkon suosituin Mastercard
 • Heti käyttöön
Freedomrahoitus

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuttaa 26 pankkia
 • Lainaa helposti yhdellä hakemuksella
Näytä kaikki

Vertailu on kaikki kaikessa, jos kärsivällisyyttä riittää ja sitä pitäisi löytyä. Me korostamme kilpailutusta ja samalla suoriin lainoihin tähtäämistä vertailumielessä.

Näin autolainan korko pitäisi olla sopiva jokaiselle. Mielessä kannattaa ehdottomasti pitää myös se, että oman pankin laina voi sekin olla aina passeli vaihtoehto ja esimerkiksi joustoluotto sitä kautta voi hyvin onnistua ihan verkkopankkiasioinnin kautta.

Autolaina voi olla halpa tai halvin, autorahoitus kannattaa myös pitää mielessä erityisesti, kun ostatte autoa liikkeestä

Edullisin autolaina netistä 2024

Mistä löytyy se edullisin autolaina pankkitunnuksilla ja nettihakemuksella? Tämä on katsojan silmissä, vaikka korko toki sen määrittää. Korko on helppo katsoa ja kokonaiskulut kertoo itse laskuri, jonka nykyään kaikki vastuulliset palvelut tarjoavat.

Suomalaiset ovat keskimäärin varsin velkaantuneita ja siitä on puhuttu paljon, erityisesti media ainakin osittain naulaa arkkuun kaikki normaalit luottokorttia ja kulutusluottoja käyttävät. Monelle auton hankinta edellyttää lainaa tai rahoitusta, sillä kaikilla se raha ei ns. kasva siellä puussa ja me olemme tässä teidän apuna.

Edullisimpaan mahdolliseen ratkaisuun päätyminen pitäisi onnistua esittelemistämme lainapalveluista tai pankeista kivuttomasti, jos saamiseen vaaditut ehdot täyttyvät.

Ja onhan se niin, että autolainan kilpailuttaminen on ainoa asia, jonka avulla me epätasaista maata tallaavat löydämme esimerkiksi normaalin auton, joka kyllä kulkee sen sadasta neljään sataan tuhatta kilometriä – ainakin hyvällä lykyllä.

Ilmaista autolainaa ei ole, mutta halvinta autorahoitusta ei ole vaikea löytää

Eihän niitä ilmaisia lounaita ole, kuuluu klassikkosanonta. Mutta, mitä tulee aidosti halpaan autolainaan, niin sellaisia kyllä löytää. Etsit käytettyä tai uutta autoa, molempiin yleensä löytyy aina passeli ratkaisu. Autolainan kilpailutus toimii tässäkin erityisen tärkeässä roolissa ja ilman sitä viiden tikan heittolukemat tuskin ylittävät kymmentä – jos sitäkään.

Halvin autorahoitus taas on eri juttu ja sitä ei voi verrata autolainaan, joka on vapaasti käytettävissä muuhunkin käyttötarkoitukseen.

Molemmissa lainataan toki rahaa, mutta autorahoituksen järjestää itse autoliike, jonka kansssa voitte sellaisen neuvotella. Autolaina on taas puhdas suora lainattu laina esimerkiksi pankilta tai miltä tahansa lainapaikalta.

Autorahoitus on keskimäärin halvempi kuin autolaina, piste. Tai lähellä pistettä.

Auto osamaksulla vai rahoituksella?

Kysymykseen ei ole mitään oikeaa vastausta tai parasta sellaista. Auton hankinta osamaksulla tarkoittaa yleensä autolainaa ja rahoitus taas liikkeessä sovittua maksuaikataulua, joka voidaan lainaksi sekin laskea.

Autolaina ilman vakuuksia ja käsirahaa onnistuu, mutta toivottavasti jokainen ymmärtää, että auto on silloin hankittu osamaksulla. Mitään oikeaa tai väärää ratkaisua ei ole, kunhan auto kulkee vielä vuoden tai mielellään kahdenkin päästä sekä korko on sopiva teidän käyttötarkoitukseen. Silloinhan kaiken pitäisi olla kunnossa.

Vakuudettomat autolainat ja niiden hyvät sekä huonot puolet

Lähes kaikki autolainat ovat vakuudettomia, mikä ehkä osittain helpottaa sellaisen saamista. Tämä on toki hyvä asia, mutta ylivelkaantumisen riski on aina olemassa, vaikka nykyään ei eletä niin löysän rahapolitiikan aikaa, eikä autoon lainaa heru enää niin helpolla.

Myös korko saattaa olla vakuudettomista luotoissa korkeampi, vaikka tämäkin ero on kuroutunut umpeen lähes kokonaan. Ja tässä olikin oikeastaan ne huonot puolet, kun niistä on aina hyvä aloittaa.

Hyviä puolia taas on paljon enemmän

Nopeus eli se, että voit todella saada lainahakemuksen tosi nopeasti sisään. Välittäjät omat näissä erinomaisen hyviä ja me suosittelemme yhä Sortter -palvelua vuoden autolainavälittäjänä.

Myös myönteisen päätöksen saaminen ei enää kestä, vaan sekin voi arkisin onnistua ihan tunnissa tai kahdessa, samoin rahat voidaan siirtää todella tehokkaasti tilille jo saman päivän kuluessa. Et tarvitse myöskään omaisuutta tai sitä ei tarvitse laittaa kiinni lainan vakuudeksi, eivätkä ehdot ole keskimäärin tiukat. Oletuksena ainoastaan se, että lainanlyhennys tehdään niin kuin se paperille laitettu.

Vaatimukset autolainaan tai rahoitukseen ja myönteinen päätös

Tämä on täysin neuvottelukohtaista, jos haette autorahoitusta, niin sovitte asiasta liikkeen kansa ja taas netistä lainattaessa itse lainapalvelu tekee päätöksen.

Voitte myös sopia luonnollisesti laina-asioissa ajan pankkiin ja neuvotella virkailijan kanssa, jos yhteisymmärrys löytyisi sekä autolainan koron ja ehtojen suhteen. Tämän jälkimmäisen voi kuitenkin hoitaa useimpien pankkien kohdalla nykyään tehokkaasti verkkopankissa.

Vaatimuksia näin karkeasti sanoen on pysyvä tukikohta eli osoite Suomessa, täysi-ikäisyys (keskimäärin 20 v.), säännölliset tulot sekä dokumentit tukena näistä, että maksukykyä todella löytyy. Luottotietojen pitää olla kunnossa, joka lienee jo suurimalle osalle meistä ja teistä sanomattakin selvää.

Kauanko autolainapäätös ottaa aikaa?

Tähän ei voi antaa suoraa vastausta, sillä jokaisella lainapalvelulla ja pankilla on oma politiikka tämän suhteen. Selvät keissit eli hyvätuloiset ja säännöllisessä työssä olevat voivat saada helposti lainaa paljon nopeammin, siinä missä kimurantimmat keissit saattavat ottaa aikaa jo käsittelyn suhteen vuorokaudesta kahteen.

Kaikki riippuu lopulta siitä, mistä haet autolainaa. Liikkeessä neuvottelet aina kasvotusten ja netissä jätät hakemuksen. Netti on helpompi, autorahoitus liikkeessä taas on erilainen prosessi. Kaupat voidaan lyödä nopeasti lukkoon ja jossain tapauksissa pääset ajamaan uudella autolla porteista ulos jo ennen brunssia.

Tosin harvoin näin kuitenkaan enää 2020-luvulla.

Usein kysyttyä autolainoista

Millainen autorahoitus tarjous lasketaan hyväksi?

Varmasti kaikkien kirjoilla ja silmissä mahdollisimman pienen koron autolaina. Tämä on kuitenkin aina tarjouksen ohessa ja teille yksilöity, joten yhtä tarjousta ei voi osoittaa sormella ja nimittää parhaaksi tai paremmaksi ainakaan suoraan. Käytettyjen autolainojen korot ovat 5-8 % tasolla ja uudet 2 prosentin molemmin puolin pienillä heitoilla.

Mikä on paras autolainavertailun toteuttamisen keino?

Ehdottomasti kilpailuttaminen ja niiden tarjouksien vertaaminen keskenään, jotka tämä nimenomainen kilpailutus teille antaa. Asiaan vaikuttaa myös hieman, kuinka kiireellinen tapaus on kyseessä. Jos vanha auto on hajonnut ja töihin meno edellyttää autoa, silloin nopeampi autolainojen vertailu ja se käytetty auto on vähintäänkin järkevää. Toki silloinkin aina kilpailuttamisen kautta, koska se on nopeaa, tehokasta ja ilmaista.

Voinko saada autolainaa 18-vuotiaalle?

Voit hyvin ja vaikka monet palvelut vaativat 20 vuoden ikää, niin ei se sulje pois koskaan kaikkia vaihtoehtoja. Löydät vertailumme taulukosta Omalainan, jonka ikäraja on 18 vuotta näin esimerkkinä ja se tekee laajan kilpailutuksen kaikille autorahoituksille.

Kuinka yksityiseltä auton ostamisen laita sitten on?

Tässä tapauksessa haet siis vain normaalia kulutusluottoa. Lainapalvelut eivät tee päätöksiä lainan käyttötarpeen perusteella eli haet lainan, nostat sen tilillesi ja jatkat yksityiset autokaupat loppuun, kuten olit kaavaillutkin - ilman jarruja.

Auttavatko vakuudet autolainan korkoon?

Vakuudet eivät vaikuta korkoon ollenkaan, sillä yksikään meillä ilmoitettu pankki tai lainapalvelu ei vaadi vakuuksia, eikä edes henkilötakaajaa autolainaan. Myöskään käsirahaa ei tarvita. Teoriassa suoraan pankkineuvotteluissa vakuudellinen autolaina voisi kuitenkin olla teille suotuisampi, jos haluatte sellaiseen ryhtyä. Silloin puhutaan kuitenkin jo aina yli 50 000 euron autoluottosummista tai on mahdollista, että pitää mennä vielä tästäkin ylöspäin.