Lainaa netistä edullisesti: Näin löydät halvimman lainan 2024

Lainaa netistä edullisesti? Meillä on sinulle hyviä uutisia, sillä halvin mahdollinen lainan korko on vain klikkauksien päässä.

Lainojen korot menivät täysin uusiksi koronan jälkeen ja korko ei saa ylittää 20 prosenttia tälläkään hetkellä, josta huolen pitää myös korkokatto.
Kun haluat lainaa netistä edullisesti eli pienellä korolla, niin paikka on oikea. Suuntaa katse alas taulukkoon ja valitse halvin laina netistä 2018 ja 2019 vuonna.

Sanonta kuuluu, että ”vain hullu ei halua halvalla” ja nyt puhutaan, mistä vaan, josta jotain jossain vaiheessa yleensäkin pitää maksaa. Tässä tapauksessa puhumme lainasta ja tarkemmin siitä, kun olet hakemassa lainaa netistä.

”Edullisuustähtäin” siis paikoilleen ja olet oikeassa paikassa, eli ohi et teknisesti voi osua, sillä olosuhteet ovat muovanneet ihan kaikki lainatyypit edullisiksi.

Tutustu valikoimaan ja anna jatko-ohjeiden viedä sinut eteenpäin.

Tämä on korkeintaan 10 minuutin prosessi edulliseen lainaan netistä.

Sortter

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuta pankkilainaan paras korko
 • Vuoden lainanvälittäjä
 • Hoitaa yhdistelylainan kätevästi
Zmarta

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton pankkilaina netistä
 • Kilpailuttaa eniten pankkeja
Kattokorko

Lainasumma

2000-60.000€

Korko

4-10 %

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa aina alle 10% korolla
 • Kilpailuta pankit muutamassa minuutissa ja säästä
Omalaina

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,19-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina pankista heti ilman vakuuksia
 • Kilpailuttaa yli 24 pankkia nopeasti
Bank Norwegian

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

8,49-18,9 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Hae lainapäätös heti
 • Vakuudeton kulutusluotto pankista
Rahalaitos

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,5-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Yksi lainahakemus - Monta tarjousta
 • Edellytyksenä vähintään 600 €/kk-tulot
 • Nopea lainapäätös
axolaina

Lainasumma

2000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton laina pankilta ilman takaajia
 • Kilpailuttaa lainat 18 pankin kautta
Etua

Lainasumma

500-60.000€

Korko

4,68-20%

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa myös pienillä tuloilla
 • Vanhin ja luotettava lainanvälittäjä Suomessa
Ferratum

Lainasumma

100-4000 €

Korko

8-14 %

Laina-aika

3-54 kk

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina joustavasti kohtuullisen pienellä korolla
 • Yksi nopeimmista lainapalveluista
 • Joustoluotto ainoa laatuaan
Sweepbank

Lainasumma

1000-8000 €

Korko

0% -

Laina-aika

Joustava

Arvostelu

Lisätiedot

 • 60 vrk kuluton maksuaika
 • Verkon suosituin Mastercard
 • Heti käyttöön
Freedomrahoitus

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuttaa 26 pankkia
 • Lainaa helposti yhdellä hakemuksella
Näytä kaikki

 

Jos et vieläkään löytänyt sopivaa lainaa verkosta, niin vaihtoehtoja kyllä riittää.

Muista kuitenkin, että yksi ehto on aina poikkeukseton: luottotiedot pitää olla kunnossa.

 

Netistä lainaa: mutta pienin korko on ehdoton faktori?

Jos toivot asuntolainan korkoa nettilainalle, niin valitettavasti, vielä tänään sellaista ei ole tarjolla – ei netistä, eikä mistään pankistakaan. Matalakorkoista edullista lainaa sen sijaan on kuitenkin ottajille tarjolla ja erityisesti niille, joilla on säännölliset tulot. Myös tietenkin täysi-ikäisyys ja edellä mainitut luottotiedot täytyy olla kondiksessa.

Moni kysyy, että mikä on yleensäkin pieni korko? Tähän ei ole mitään suoraa yksiselitteistä vastausta, mutta kehoitus, että tähtää pienimpään mahdolliseen todelliseen vuosikorko -numeroon. Tällä tavalla et voi mennä pieleen missään lainassa, oli se sitten netistä tai pankista käsin haettu. Pieni korko = matalat kulut (olettamus, että lyhennykset tehdään ajallaan eräpäiviin mennessä).

 

Lainaa netistä ja halvalla eivät vielä joskus täsmänneet – toista se on kuitenkin nyt

Jos mietit vielä klassisia pikavippejä tai olet lukenut lööppejä yli äyräiden, niin et varmasti näe mitään ”edullista” missään, paitsi kivijalkapankeista, joita ei oikein haukuta missään. Tai paremminkin kehdata haukkua.

Tai ne menee kuin ohi korvien, koska monella on se mielikuva, että pankit naruttavat vieläkin Suomen kansaa ja vain minoriteetti eli huomattava vähemmistö edes reagoi tähän.

Mitään ei tapahdu, vaikka esim. velkaongelmista suurin osa on pankkien ”syytä”. Jos joku mainitsee termin edullinen pikavippi, niin tämä on kuin kirosana nykyään suurimmalle osalle, valitettavasti vielä 2023 vuonna.

Positiivista on kuitenkin tapahtunut ja asioille yritetään tehdä parhaita fiksuja ratkaisuja, niin, että laina olisi halpa, mutta myös sen myöntävä taho ei horjuisi konkurssin partaalla.

 

Pienikorkoiset lainat netissä ja muualta ovat nyt laissa määritetty

Verkko tarjoaa arvokkaan pohjan niille, jotka etsivät lainaa, luottoa tai pikavippiä missä tahansa muodossa.

Kaikista arvokkain pohja on kuitenkin Suomen laki ja 20 % korkokatto, se on mahdollistanut, että kalliita korkoja ei enää ole.

Et siis osu enää harhaan korkojen suhteen, vaikka katsoisit pelkästään oman pankin verkkopankissa tarjolla olevaa vakuudetonta kulutusluottoa.

Ruoho on siis keskimäärin ihan yhtä vihreää molemmilla puolilla.

 

Edullisin laina verkossa vaatii aina kilpailutusta

Olet varmasti törmännyt tähän jo ennen ja niin teet jatkossakin, koska muita reseptejä ei ole.

Kun haet jotain edullista ja tässä tapauksessa lainaa, haluat tehdä mahdollisimman tarkan kilpailutuksen.

Jos sinulla on vielä vanhan kalliimman korkoympäristön laina auki eli maksat yli 20 % nimelliskorkoa, voit olla varma, että nykylain myötä kaikki tarjolla olevat lainat ovat halvempia.

Tässä tapauksessa ryhdyt siis heti tuumasta toimeen ja vaihdat vanhan lainan uuteen luottoon, joka varmasti edullinen laina laskentatavasta huolimatta.

Vanha korkokatto kun oli vielä 50,5 %, jonka jälkeen sitä tiputettiin pysyvästi 20 prosenttiin käyden niinkin alhaalla kuin kymmenessä koronaviruksen ollessa pahimmillaan Suomessa.

Kilpailuta ja saat aina parhaan koron lainalle tapauksesta riippumatta.

 

Netistä lainaaminen ei ole vaikeaa, mutta taustat pitää olla kunnossa

Tämän kanssa ei jousteta, vaikka kaikessa muussa melkein sitten joustetaankin. Esimerkiksi maksuhäiriömerkintä jysäyttää jyrkän pystysuoran kieltotolpan sinun ja lainahakemuksen eteen, kulutusluottohakemus hylätään käytännön automaattisesti.

Tämä on sinänsä valitettavaa, mutta ymmärrätte varmasti, miksi asia on näin.

Myös kiristyvät Suomen lait vaikuttavat asiaan ja luottotiedoton on aina suuri kysymysmerkki, asioit sitten pankissa, vakuutusyhtiössä tai etsit vaikka ihan normaali kerrostalovuokra-asuntoa.

 

Älkää missään tapauksessa väheksykö lainafirmojen omistautumista vastuullisuuteen

Tähän ei ole aihetta, sillä kaikki lainoja tarjoavat palvelut pitävät huolen, että lakeja sekä säännöksiä noudatetaan, huolimatta, onko kyseessä pikalaina tai mikä muu tahansa luottomuoto.

Tällä ei ole merkitystä, kaavailit sitten pankin lainaa tai mitä tahansa vipin ja sen väliltä. Samaa pätee nimittäin myös luottokorttiin sekä siinä samassa samoin joustoluottoon.

Älä anna luottotermin hämätä tai oleta automaattisesti, että jokin olisi helpommin saatavissa kuin toinen. Toki tuloilla ja iällä on merkitystä monissa tapauksissa.

Tiesithän, että voit hakea lainaa netistä puhelimella suoraan näppäillen ilman papereiden lähettelyä

Voit hakea lainaa netistä halvalla puhelimella pelkillä pankkitunnuksilla.

Mistä halvin laina netistä 2023 turvallisesti?

Jos et tähtää nollakorkoon, haluat varmasti kuitenkin päästä mahdollisimman pieniin lukuihin. Tähän vaikuttavat erityisen suuresti tulot ja onko hakijoita yksi vai haetko lainaa netistä yhteishakijan kanssa.

Yhteishakijuus eli yhteisvastuullinen vakuudeton laina on yleistynyt, sillä se parantaa mahdollisuuksia saada lainaa ja sillä on positiivinen vaikutus korkoon.

Pienin mahdollinen todellinen vuosikorko oikeassa pankkilainassa tai kulutusluotossa, joka ylittää 2000 euroa on noin 4,78% (01/2024).

Tähän pääseminen edellyttää todella vankan taloustilanteen ja tulopuolen pitää ehdottomasti olla keskivertoluokkaa (tai jopa hieman suurempi) sekä työsuhde on vielä näitäkin tärkeämpi.

Vakituinen työsuhde nimittäin vaikuttaa lainan korkoon todella paljon ja halvimman sellaisen saa yleensä, ne keillä on vakituinen työsuhde.

Hae lainaa alkaen 4,78%:n todellisella vuosikorolla.

 

Huomioi seuraavat asiat, kun etsit lainaa pienellä korolla

Halvin nimelliskorko

Nimelliskorko on lainan niin sanottu pohjakorko tai peruskorko, joka antaa heti kuvan, millainen lainan kokonaiskorko suurin piirtein tulee olemaan. Nimelliskoron päälle tulee usein kuukausittainen tilinhoitopalkkio, joka on keskimäärin 5-7 euron paikkeilla.

Vuotuisella nimelliskorolla lähdet kuitenkin liikkeelle etsimään sitä halvinta lainaa.

Halvin todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko taas kertoo lainan kokonaishinnan ja mitä matalampi todellinen vuosikorko, sen halvempi on myös laina. Tässä on huomioitu myös edellä mainittu tilinhoitopalkkio ja myös nimelliskorko. Lainoissa saattaa olla myös avausmaksu, joka maksetaan kun lainasopimus solmitaan.

Näistä kaikista kolmesta muodostuu siis lainan todellinen vuosikorkoprosentti. Lainan kuukausierällä ei ole merkitystä, vaan pelkästään prosenteilla.

 

Ansiotuloilla on suurin vaikutus, paljonko lainalle tulee lopulta hintaa

Riippuen hieman lainapalvelusta tai pankista luonnollisesti, mutta tulot ovat kokonaiskoron perusta, vaikka tietenkin myös muut hakemuksessa annetut tiedot merkitsevät.

Kaikista halvinta lainaa netistä saat, kun sinulla ei ole muita velkoja, olet säännöllisessä kohtuupalkkaisesssa työssä ja olet hoitanut moitteettomasti talouden, eikä historiassa ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Jos haet Instantor lainaa, saatetaan myös transaktiokäyttäytymiseen kiinnittää huomiota erityisesti, jos palvelu yrittää ratkaista, oletko sopiva henkilö saamaan lainaa. Keskimäärin tulot ovat ykköstekijä, saatko lainaa netistä, pankista tai ihan mistä vaan.

 

Edulliset lainat: Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alentaako lainaaminen yhdessä toisen hakijan kanssa lainan korkoa?

Jos haet lainan yhteishakijan kanssa, on siinä suuri todennäköisyys, että korko on jossain määrin pienempi verrattuna, jos hakisit samaa lainaa yksin. Jos haluat lainan matalalalla korkokustannuksella, suosittelemme kokeilemaan tätä vaihtoehtoa, mikäli se vain onnistuu.

Mikä on pienin mahdollinen lainan korko?

Halvin mahdollinen korko on vakuudettomassa lainassa jotain 4 %:n luokkaa ja yleensä näihin numeroihin törmäät vasta, kun lainasumma lähentelee tai ylittää kymppitonnin tason. Myös omat tulot ja nykyinen velkatilanne vaikuttavat aina lainan korkoon ja yleisesti siihen, kuinka pankit ja lainapalvelut suhtautuvat kiinnostumielessä lainanmyöntämiseen teille.

Voiko lainan korko muuttua pienemmäksi kesken laina-ajan?

Ei yleensä, ellei toisin jo etukäteen määritetä. Tai esimerkiksi lainat meidän kautta ovat melkein kaikki kiinteäkorkoisia ja niiden korko ei vaihtele. Myös kuukausierä on aina sovittu etukäteen eli sekin on kiinteä. Mikään ei voi siis halventua itsestään. Tilanne voi muuttua ainoastaan jos kilpailutat tilalle uuden halvemman lainan.

Ovatko halvimmat lainat aina pankkien myöntämiä?

Ei aina, eikä edes kovinkaan usein, jos kyseessä on vakuudeton nettilaina. Halvin lainatyyppi on kuitenkin vakuudellinen pankkilaina, mutta silloin puhutaan yleensä jo raskaan sarjan lainoista eli summan koko on kuuden numeron pinnassa. Myös luottokortti oikein käytettynä voi tulla jopa ihan ilmaiseksi, jos sen lainaksi laskee.

Mistä tiedän, että nettilaina on halvin?

Jos olet pyytänyt tarjouksen yhdeltä tai kahdelta lainanvälittäjältä, voit olla jo lähes 100 % varma, että sieltä saatu tarjous on sinun henkilökohtainen alin lainan korkoprosentti. Lainanvälitys ja niiden kilpailutus on vaan yksinkertaisesti tehokkain tapa nähdä korkotaso, joka on sinun tulotasolla ja antamilla tiedoilla mahdollista.