Norjalaiset pankit: Löytyykö Norjasta edullista lainaa?

Tiesitkö, että voit hakea lainaa norjalaiselta pankilta, joka on lisensoitu Suomessa ja olet jopa saattanut tehdä niin tietämättäsi asiasta.

Esittelimme norjalaiset pankit, jotka ovat saaneet jalkansa erinomaisesti oven väliin ja jääneet meille melko varmasti pidemmäksi ajaksi. Pikavisiitin tehneitä pankkeja emme esittele ja sellaisia ei edes itseasiassa ole näkynyt.

Norjalaiset pankit ovat tunnetusti luotettavia ja maassa on vielä meitä astetta tiukemmat standardit lainanmyöntämisessä, mikä on pelkästään positiivinen asia.

 

Lainan hakeminen Norjasta: Mitä pitäisi tietää?

Ei mitään muuta kuin Suomesta hakiessa. Pankki on täällä ihan kuin kotimainen pankki, mutta on vain alkujaan Norjan maalta.

Se on siis joko perustettu tai hankittu norjalaisten toimesta ja laajentanut toimintaansa Suomeen. Tämä on hyvin tyypillistä ja erityisesti pienemmät pankit ovat vaihtaneet omistajiaan usein.

laina norjastaEli hyvin yksinkertaisesti, kun haet lainaa norjalaisesta pankista:

 • Katso aina lainaehdot
 • Mieti sopiva kk-erä
 • Lainaa juuri sen verran kuin tarvitset
 • Tarkista, että pankki on rekisteröity Suomeen

Kaikki meillä listatut norjalaiset pankit ovat saaneet täyden luvan toimia Suomessa.

Jos haluat kilpailuttaa kaikki pankit samalla lainahakemuksella mukaan lukien norjalaiset ja kotimaiset, niin:

Kilpailuta norjalaiset pankit yhdellä hakemuksella.

 

Norjalaiset pankit Suomessa esittelyssä

Tässä on neljä pankkia, jotka ovat ehdottomasti esittelyn arvoisia ja myös karkeasti tässä paremmuusjärjestyksessä, kun otetaan pankkipalveluiden laatu sekä lainan korko vertailuun.

Bank Norwegian

bank norwegian logoVarmasti tunnetuin pankki lähtöisin Norjasta, on Bank Norwegian, joka tarjoaa Suomessa lainaa kulutusluoton kautta ja samoin luottokorttia.

Sen päälainatuote on vakuudeton 1000 – 60.000€ kulutuslaina ja toisena tuotteena löytyy Norwegian luottokortti.

Tiedot lainasta:

 • Korko 7,79 – 19,99%
 • 1-15 v. maksuaika
 • 1000 – 60.000 € lainasummat

Tee ilmainen lainahakemus tästä >>

Luottokortti:

 • 1000 – 15.000 € luottoraja
 • 45 vuorokautta korotonta maksuaikaa
 • valitse CashPoint tai cashback -pisteet

Luoton voit lyhentää myös osamaksulla joustavasti, mutta silloin joudut maksamaan korkoa.

Hae luottokorttia tästä >>

Bonuksena pankki tarjoaa myös suosittua korkean koron säästötiliä, jonka talletuskorko on 3,15% (08/2023). Tarkista säästötilin korko aina itse, koska se tuppaa muuttumaan nopeasti.

 

Morrow Bank

Entiseltä nimeltään Komplett Bank ja brändinsä täysin uudistanut Morrow Bank -pankki on sekin kovan luokan monikansallinen vakiintunut peluri suoraan Norjasta.

morrow bank logoTämän norjalaispankin tarjontaan kuuluvat myös joustava kulutuslaina (=joustoluotto) ja Morrow Bank Mastercard luottokortti.

Tiedot joustoluotosta:

 • Korko alk. 8,00 %
 • Joustava maksuaika (määrittyy summan mukaan)
 • 1000 – 50.000 € lainasummat

Hae lainaa tästä >>

Tiedot luottokortista:

 • Luottoraja 1000 – 10.000 €
 • Koroton maksuaika 50 vrk
 • Digilompakkomahdollisuus
 • Bonusohjelmaetu

Hae luottokorttia tästä >>

Jos haet lainaa Norjasta, niin tässä on toinen vaihtoehto, jonka suosittelemme kilpailuttamaan ennen lainan valitsemista. Erityisesti, jos haluat nopeaa joustoluottoa, on Morrow Bank siihen ehkä paras norjalaispankki tai vähintään toisiksi paras.

 

Instabank

Ensin kovaan suosioon noussut ja sitten vähän lässähtänyt, Instabank, toimii yhä Suomessa ja sekin on norjalainen pankki.

Instabank logoSen kulutusluotto on joustava ja maksuaika on 3-15 vuotta, lainaa voit hakea 500 eurosta 50 000 euroon asti välittömällä vastauksella. Pankin yhdistelyihin suunniteltu laina on ollut joka vuosi sen vetovoimaisin.

Lainassa on 7,99 – 19,99 % korko, avausmaksu 0 – 90 euroa ja joka kuukausi maksettava tilinhoitopalkkio 0 – 5 euroa. Kulut riippuvat lainatusta summasta. Pankki tarjoaa ja suositteleekin asiakkaita ottamaan sen lainaturvavakuutuksen.

Lainavaatimukset:

 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Olet vähintään 23-vuotias
 • Bruttotulot vähintään 20 000 euroa vuodessa
 • Teidän ikä ja maksuaika eivät saa ylittää 80 vuotta

Eläkeläisen voi olla siis hankalaa saada tästä norjalaisesta pankista lainaa, mutta löydätte varmasti parhaan vakuudettoman lainan meiltä iästä huolimatta. Kannattaa olla tietoinen kuitenkin, että kaikilla lainayhtiöillä ja pankeilla on kuitenkin yläikärajansa.

 

Lea Bank

lea bank logoBrabank nimellä ennen toiminut Lea Bank on nykyään myös potentiaalinen pankkivaihtoehto. Se on kuitenkin hieman tuntemattomampi vielä toistaiseksi, eikä ole satsannut juurikaan markkinointiin.

Monet lainanvälittäjät kuitenkin kilpailuttavat sen lainoja ja voit kilpailuttaa kaikkien artikkelissa mainittujen lainat Sortter -palvelussa täällä.

Tiedot lainasta:

 

Voinko saada lainaa Norjasta ilman luottotietoja?

Niin paljon kuin tätä kysytäänkin, niin et voi. On tärkeää ymmärtää, että norjalaiset lainat myönnetään Suomessa meidän omien lakien mukaisesti.

Ja huolimatta siitä, että menisit Norjaan pankin konttorille, niin suomalaisena ja luottotiedottomana et varmasti saisi paljoakaan aikaiseksi. Eli tämä asia kannattaa unohtaa, yleisesti maksuhäiriömerkintä on aina este lainan tai luottokortin saamiselle.

Suosittelemme siis hoitamaan ensin maksurästit ja kaikki talouasiat kuntoon, vasta tämän jälkeen voit alkaa suunnittelemaan lainaamista.