Ruotsalaiset pankit: Hae lainaa Ruotsista (2024)

Jos haluat hakea lainaa ruotsalaisesta pankista, niin se onnistuu helposti ilman vakuuksia ja takaajia.

Oikeastaan voit olla hakenut jo joskus lainan Ruotsista tietämättä asiasta, sillä monet meilläkin toimivista pankeista ovat monikansallisia tarkoittaen, että niillä on toimintaa yleensä kaikissa Pohjoismaissa.

Tässä artikkelissa on esiteltynä suosituimmat ruotsalaiset pankit ja lainapalvelut, joilla on toimintaa ja asiakkaita Suomessa. Moni nimi on varmasti jo teille tuttu entuudestaan.

 

Lainan hakeminen ruotsalaisesta pankista

lainaa ruotsistaLainaaminen Ruotsista on helppoa ja turvallista.

Kaikki sivulla mainitut ruotsalaiset pankit ovat saaneet luvan harjoittaa luotonmyöntämistä Suomessa.

Jos haluat kilpailuttaa kaikki pankit sekä rahoituslaitokset samalla yhdellä lainahakemuksella mukaan lukien ruotsalaiset ja kotimaiset, niin:

Kilpailuta ruotsalaiset pankit yhdellä hakemuksella.

 

Jos haluat päästä helpolla, niin kilpailuta kaikki lainat kerrasta ja vertaile lainatarjoukset, niin ruotsalaiset sellaiset kuin myös norjalaiset lainat, siinä missä kotimaisetkin.

kilpailutus ruotsi lainat

Kun kilpailutat, ruotsalaisista lainoista mukaan tulee heti Svea, Halino, Brocc, Nordax Bank, TF Bank, Northmill Bankin Credigo, Avida ja Resurs sekä vielä tähän päälle paljon muuta.

Suosittelemme tätä siksi, että säästät paljon aikaa ja vaivaa, koska muuten joutuisit tekemään yksittäisen lainahakemuksen jokaiseen erikseen.

 

Lainaa Ruotsista: Parhaat ruotsalaispankit esittelyssä

Esittelimme muutaman pankin, jotka ansaitsevat tulla esitellyksi. Ei sillä, että muissa pankeissa olisi niinkään vikaa, mutta poimimme parhaat päältä, jotka varmasti kiinnostavat teitä.

Nordax Bank

nordax bank logoNordax Bank on ruotsalainen pankki, jonka kautta pystyy hakemaan kulutusluottoa tai avaamaan säästötilin.

Sillä on pankkitoiminnasta lähes 20 vuoden historia ja kesäkuusta 2023 lähtien pankin on omistanut NOBA Bank Group AB (publ)., joka omistaa myös Bank Norwegianin nykyään.

Lainan tiedot ja vaatimukset:

 • Lainasummat 1000 – 60.000 euroa
 • Lainan vuosikorko: 5,9 – 19,99 %
 • Ikäraja 20 v.
 • Vuositulot bruttona vähintän 15 000 euroa / v.

Pääset kilpailuttamaan Nordax Bankin ja myös kaikki muut ruotsalaiset pankit tästä yhdellä hakemuksella.

Eli kaikki alempanakin esittelyssä olevat pankit saavat hakemuksesi suoraan tämän yhden ainoan lainahakemuksen kautta.

 

Svea Bank

svea bank logoEntinen Svea Ekonomi on myös pitkään lainoja ja muita rahoituspalveluita tarjonnut ruotsalaispankki, jolta on löytynyt toimintaa Suomessa myös pitkään.

Sen tarjonnasta löytyvät esimerkiksi:

 • Asuntolaina
 • Käyttöön tarkoitettu vakuudeton luotto ilman takaajia
 • Vakuudellinen isompi laina 300.000 € asti
 • Säästötili (useita eri tyyppejä)

Pankin normaalit kaikilla kilpailumittareilla vielä edulliset vakuudettomat lainat, haetaan verkossa vaivattomasti ja positiivisen lainapäätöksen jälkeen luotto maksetaan nopeasti (1-2 vrk) tilille.

Lainan tiedot ja vaatimukset:

 • Lainasummat 2000 – 50.000 euroa
 • Maksuaika 2 – 15 vuotta
 • Lainan vuosikorko: Alk. 8,99 %
 • Ikäraja 20 v.
 • Työ- tai eläketulot vähintään 18 000 euroa / v.

Jos päätät valita Svea Bankin, kannattaa miettiä kahdesti, sillä sen korko ei ole ollut matalalla tasolla sitten vuoden 2018, jonka lainavertailu on selvittänyt harvinaisen selkeästi.

 

Resurs Bank

resurs bank logoTässä on jo kehumisen arvoinen pankki, kun mietitään sen lainoja ja toimintaa yleisesti. Ei siinä, että aiemmissa olisi niinkään vikaa, mutta Resurs Bank kiilaa kärkeen.

Resurs Bankin kulutusluotto on 1000 – 50.000 euroa ja takaisinmaksuaikaa on 1-12 vuotta.

Uutena pankilta löytyy myös Resurs Gold luottokortti 3000 euron luottorajalla ja 30 – 60 vrk:n korottomalla maksuajalla sekä bonuspiste-edulla.

Vaatimukset:

 • Olet vähintään 24 v.
 • Säännölliset tulot (työ tai eläke) yli 800 €/kk
 • Puhdas luottotietohistoria

Tee Resurs lainahakemus tästä >>

Lainatarjous annetaan nopeasti ja maksu näkyy 1-3 päivän sisällä pankkitilillä.

 

Avida

avida laina logoAvida Finans on ruotsalainen pienpankki tai rahoituslaitostoimija, joka myöntää lainaa 2000 – 5000 € ilman vakuuksia.

Lainassa on takaisinmaksuaikaa 1-15 vuotta ja korko alkaen 6,95 %.

Voit helpottaa lainan hakemista hakemalla sitä yhteishakijan kanssa sekä samalla laskea korkoprosenttia.

Avida laina löytyy Sortterin yhteistyökumppaneista ja myös sen lainat kannattaa kilpailuttaa mahdollistaaksesi parhaan mahdollisen koron luoton saannin.

Vaatimukset:

 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Olet vähintään 24-vuotias*
 • Sinulta löytyy 16 000 euron tulot vuodessa (minimi)

*Jos kuitenkin kilpailutat lainat, on ikäraja 20 vuotta ja mahdollisuus saada pienikorkoisempaa lainaa paljon suurempi.

 

Handelsbanken

handelsbankenHandelsbanken on yksi isompi pankkinimi, joka myi kesällä 2023 osan liiketoiminnoistaan Suomeen S-Pankille ja Oma Säästöpankille sekä Henki-Fennialle.

Se tarjoaa seuraavanlaisia lainoja:

Handelsbanken toimii vielä vanhalla mallilla eli lainat haetaan konttorista. Käytännössä voit siis neuvotella itsellesi minkä tahansa kokoisen lainan juuri sopivalla maksuajalla.

Pankki ei erikseen ilmoita, vaatiiko se lainoihin asiakkuutta itse pankissa. Lisäksi pankki myöntää myös lainaa yritykselle joustavilla luottoehdoilla.

 

Kokemuksia Ruotsista lainaamisesta

Ruotsalaisista pankeista löytyy hyviä kokemuksia, niin lainaamisesta kuin myös talletuspuolelta. Ruotsalaispankit eivät eroa toiminnaltaan ollenkaan suomalaispankeista.

Vain omistajayritys on lähtöisin naapurista ja siinä kaikki.

Voit saada edullisen lainan netistä ruotsalaispankista ja merkittävästi paremmalla korolla kuin esimerkiksi omasta pankista. Fyysinen lainan hakeminen Ruotsista pankista taas ei ole mahdollista suomalaisena.

Ruotsista et saa lainaa ilman luottotietoja

Tärkeää vielä mainita, että myöskään Ruotsi ei tee tässä poikkeusta. Lainasäännökset ja lait ovat Suomen lakien mukaisia eli mitään mahdollisuuksia lainaan ei ole, jos olet menettänyt luottotiedot.

Toisaalta nykyään positiivista uuden 2022 vuonna voimaan astuneen lain myötä on, että voit puhdistaa luottotiedot maksamalla kaikki velkarästit pois, eikä se jää enää kummittelemaan vuosiksi rekistereihin.