Uudet pankit Suomessa ja lainat netissä (2024)

Uudet suomalaiset pankit ovat pitäneet hiljaiseloa siinä mielessä, että sellaisia ei ole tullut ollenkaan markkinoille. Uudet pankit, lainat ja vuoden uusimmat palvelut aina pikavipeistä kulutusluottoihinUudet pankit ovat tuleet pääosin Norjan puolelta, joka on sikäli sääli, että ”euromme” valuvat ulkomaille, mutta toisaalta plussaa niiden edullisten pankkilainojen takia.

Uudet pikavipit taas ovat kuolemassa sukupuuttoon, sillä niiden menekki ei enää ole sitä, mitä se oli aikaisemmin ja uudet tulleet lakimuutokset ovat vaikeuttaneet entisestään niiden toimintaa.

Tämä on siis ehkä osittain sääli, mutta myös plussapuolensa siitä löytyy erityisesti meille kuluttajille halpojen lainojen merkeissä. Näitä pääset maistamaan ja hakemaan suoraan alapuolen esittelytaulukosta.

Sortter

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuta pankkilainaan paras korko
 • Vuoden lainanvälittäjä
 • Hoitaa yhdistelylainan kätevästi
Zmarta

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton pankkilaina netistä
 • Kilpailuttaa eniten pankkeja
Kattokorko

Lainasumma

2000-60.000€

Korko

4-10 %

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa aina alle 10% korolla
 • Kilpailuta pankit muutamassa minuutissa ja säästä
Omalaina

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,19-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina pankista heti ilman vakuuksia
 • Kilpailuttaa yli 24 pankkia nopeasti
Bank Norwegian

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

8,49-18,9 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Hae lainapäätös heti
 • Vakuudeton kulutusluotto pankista
Rahalaitos

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,5-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Yksi lainahakemus - Monta tarjousta
 • Edellytyksenä vähintään 600 €/kk-tulot
 • Nopea lainapäätös
axolaina

Lainasumma

2000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton laina pankilta ilman takaajia
 • Kilpailuttaa lainat 18 pankin kautta
Etua

Lainasumma

500-60.000€

Korko

4,68-20%

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa myös pienillä tuloilla
 • Vanhin ja luotettava lainanvälittäjä Suomessa
Ferratum

Lainasumma

100-4000 €

Korko

8-14 %

Laina-aika

3-54 kk

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina joustavasti kohtuullisen pienellä korolla
 • Yksi nopeimmista lainapalveluista
 • Joustoluotto ainoa laatuaan
Sweepbank

Lainasumma

1000-8000 €

Korko

0% -

Laina-aika

Joustava

Arvostelu

Lisätiedot

 • 60 vrk kuluton maksuaika
 • Verkon suosituin Mastercard
 • Heti käyttöön
Freedomrahoitus

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuttaa 26 pankkia
 • Lainaa helposti yhdellä hakemuksella
Näytä kaikki

Uusi laina on helppo valita, varsinkin kun digipankkeja ovat jo kohtuullisen runsas määrä. Edullinen korko löytyy helpoiten, kun lainatarjous pyydetään mahdollisimman monesta paikasta.

Ja kun etsit rahaa lainaan pankista, ei se uusi pankkilaina tarkoita, että tämä olisi automaattisesti ”halvin” tai sinne päinkään – joten: Vertaa, niin tiedät varmasti itse!

Uutuutta etsivä löysi juuri paikkansa, tervetuloa paikkaan, mistä löydät kaikki uusimmat lainat, pikavipit, kulutusluotot ja vielä digitaaliset pankkilainat

Miksi uusia pankkipalveluita ei tule Suomesta?

Tämä on meillekin kysymysmerkki. Täydellinen sellainen. Potentiaalia Suomessa, sekä digi-, että finanssiosaaminen ovat huippuluokkaa.

Silti uutta ei juuri ole kuulunut sitten vuoden 2014 ja sen sijaan naapurimme, erityisesti Norja, on lanseerannut uusia pankkeja oikein kunnolla edelliset vuodet. Nyt on kuitenkin sielläkin suunnassa ollut hiljaisempaa ja tässä on varmaan syynä kova kilpailu sekä sekava maailman tilanne.

Jo valmiiksi ylikuumille markkinoille ei ole kovin järkevää lähteä, koska kustannukset olisivat tähtitieteelliset.

Tästä syystä uusia pankkeja tai lainapalveluita ei ainakaan 2023 vuoden puolella olla nähty osaomistajamuutoksia mukaan laskematta.

Nämä uudet lainat ulkomailta ovat täysin huippuunsa hiottuja verkkopankkeja, joiden lainojen korko on ”normaalien” pankkien kanssa samassa linjassa.

Tosin, asuntolainapuolella pidempi korsi menee vielä kotimaisille pankeille.

Koska maksimilainasummat ovat nousseet jo 60.000 – 70.000 euron tuntumaan, emme näe syytä, miksi pian asuntolainapuoltakin lähdettäisin härkkimään ulkomaalaisten toimesta.

Bisnes on rajua ja lainabisneksessä vain parhaat pärjäävät. Uudet ulkomaalaiset pankit tuntuvat suorastaan pitävän meitä pilkkanaan, vaikka asian laita tuskin näin kuitenkaan on.

 

Uusimmat lainapalvelut 2024 ja niiden tulevaisuus

Osa pelaajista pysyy, mutta koska laki on tiukka ja eduskunnassa haudottiin läpi uusi sääntely, joka vaikutti alaan radikaalisti jälleen kerran.

Mutta tämän pohjilta voi sanoa, että uusia pikavippejä ja pikalainoja tulee, mutta niiden on pakko Uusimmat pikavipit ja niiden hatara tulevaisuus on kysymysmerkki ainakin 2019-2020 vuosiin asti, joten voimme vain odotellanoudattaa uusia lakeja (mitä ne loppuen lopulta sitten ovatkaan, mutta korkoihin liittyviä asioita joka tapauksessa (ensin 20 % korkokatto, jota seurasi 15% viitekorkokatto 2023 vuoden lokakuussa).

Oikeusministeri Häkkinen lähti ajamaan tätä muutosta pari vuotta ennen COVID-19 pandemian räjähdystä ja nyt sen sekä muiden levottomuuksien raivatessa maailman läpi on näitä muutoksia jo tehty niin 10% kuin 20% korkokatollakin.

Tällä hetkellä korkokatto (viitteellinen korko) on 15 % ja 2024 tai tulevat vuodet tuskin tuovat enää tähän rajoitteita.

Tämä 20 %:n korkokatto ei tee lainafirmojen tai pankkien bisneksesta katteetonta, mutta toki tuloksessa on nähty tiputuksia ja uusia porsaanreikiä ei tässä vaiheessa enää ole tai olla otettu käytäntöön.

Tästä kuitenkin mitä luultavammin pidetään nyt hyvä huoli, että mitään jatkohässäkkää ei tämän pohjilta tule.

Uudet kulutusluotot ja pikavipit (tai niitä tarjoavat firmat) jatkavat taistelua ja tuloaan, mutta todella paljon matalamalla volyymillä.

Paljolti tähän vaikuttaa myös, että ala on nyt erittäin kilpailtu.

 

Tarkoittaako uusi laina automaattisesti hyvää?

Ei kyllä, ei sitten millään. Jokainen etsii alhaisimman koron lainaa ja parasta tarjousta, joten loppuen lopuksi päätöksen teet aina itse. Useimmat palvelut eivät suoranaisesti kannata. Me pyrimme karsimaan ne heti pois sivulta, jotta uusin pikavippi tai laina (tai etsimänne) olisi optimaalinen koron, ehtojen ja maksuajan suhteen. Puhutaan siis täydellisestä lainasta, jos sellaista nyt ikinä onkaan olemassa.

Uudet lainat eivät takaa mitään paremmuutta, vaikka niiden promosloganit ovat vahvasti juuri sen suuntaisia.

Pyydä tarjous, niin tiedät ja tee se mahdollisimman moneen paikkaan. Sudenkuoppien välttäminen on helppoa, jos seuraat meidän ohjeita ja et ota lainaa ”sokkona” ja käytät aikaa lainojen vertailuun. Korkoerot ovat suuria, erityisesti suuremmissa kulutusluotoissa, mutta niin myös uusissa pikavipeissä.

 

Uusimmat pikalainat olivat aikaisemmin suorahuutovippejä

Kyllä, uusimmat pikavipit olivat niitä, jotka tekivät välittömän vaikutuksen. Tämä johtui ”vippivimmasta” ja siitä, että arviolta yli 100 000 suomalaista kahmaisi niistä aimomäärän heti itselleen, välittämättä tai monesti tietämättä seurauksista. Kun mediasta kuului viesti: ”uusi pikavippi avattu”, ei kestänyt kauaakaan, niin moni oli napannut sen jo itselleen vanhan kansan SMS-viestillä (tähän aikaan puhuttiin tekstivipeistä).

Erityisesti tähän vaikutti helppous ja jo mainittu tekstivippimahdollisuus. Myöskin lait olivat erilaiset ja kontrolli oli, jos ei kateissa, niin vähintäänkin heikohkoa. Lainoja oli siis paljon helpompi saada ja mitä uudempi kulutusluotto tai pikavippi, sen helpompi se oli poimia.

Rajoitteita ei myöskään ollut lainojen päällekkäisyydessä tai harva tarkisti näitä, vaan uusi laina myönnettiin suoraan kuluttajalle melko isolla prosentilla.

Ehtoina oli usein vain puhtaat luottotiedot, ja alkuaikoina vuosina 2002-2005 ei edes välttämättä sitäkään.

Nykyään nopeaa pikavippiä haluava, joutuu omaamaan tulot (myös etuudet käy), maksuhäiriömerkintöjä ei katsota hyvällä (= hylätty päätös) ja pankkitunnuksilla tunnistautuminen on pakollista. Myös ikäraja on korkeampi, yleensä 20 vuotta, mutta vielä muutama palvelu antaa lainaa 18-vuotiaallekin, jos talous on kunnossa.

 

FAQ – Uusia pankkeja Suomeen

Mikä on tällä hetkellä Suomen uusin pankki?

Suomeen tulee suhteellisen tasaisin väliajoin monikansallisia pankkeja ja varmaan uusin pankkitoimiluvan saanut pankki on Saldo Bank 2023 vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Kannattavatko norjalaiset ja ruotsalaiset pankit?

Molemmista maista on tullut meille jo reilusti ketterän toimintamallin digitaalisia pankkeja ja tietenkin kannattaa, jos lainatuotteen korko on teille sopiva.

Löydänkö lainaa ulkomaalaisesta pankista?

Kyllä löydät ja kun kilpailutat lainoja, et välttämättä tiedä monen pankin tai lainapalvelun juuria, sillä monet ovat ulkomailta, yleensä Pohjoismaista tai Baltian alueelta, osa muualta Euroopasta.

Miltä pankkien tulevaisuus näyttää Suomessa?

Kristallipallosta katsoen hyvältä useimpien kohdalla, vaikka maailmalla tapahtuu, niin kulutuslainat sekä asuntolainat vetävät ja erityisesti talletuskorkopuolella ainakin pitäisi löytyä kiinnostusta korkojen nousun takia.