Parhaat ja suosituimmat luottokortit

Luottokortti on hyvä löytyä takataskusta. Vaikka luottopuolta et arkikäytössä tarvisikaan, niin ainakin hotellibookkaukset ja lentojen ostot edellyttävät aina luottokorttia.

Samoin autojen varaaminen ja loppuen lopuksi melko monikin asia, joten ainakin yksi luotolla varusteltu Visa tai Mastercard kannattaa omistaa. Käteisellä ja ihan Debit-kortilla pärjää vielä toki pitkälle, mutta luottokortti on vähintäänkin plussaa monessa eri tilanteessa.

Suosituin kortti on tämän vuoden aikana tähän mennessä ollut Norwegian Bankin luottokortti.

Luottokorttivertailu 2024 – Hae ilmainen kortti heti

Kaikki kannattaa verrata. Myös luottokortit, sillä niissä on eroja ja toinen sopii toiselle paremmin kuin toinen. Toinen todella suosittu luottokortti on ollut vuodesta toiseen S-Pankin yhdistelmäluottokortti Etu-ominaisuudella.

Meiltä löydät vain perusluottokortit ja tarkoituksena on kerätä ainoastaan se informaatio luottokorteista, niin, että teidän kuluttajana on helppo vertailla ja valita paras luottokortti runsaan valikoiman joukosta.

Emme siis listaa kaikkia kortteja, vaan ne, jotka näyttävät olevan askeleen edellä muita pääasiassa ominaisuuksien ja koron osalta.

Luottokorttikilpailu lisää vuosimaksuttomien korttien määrää

Vuosimaksuttomat luottokortit ovat lisääntymässä. Ainoastaan niin sanotut Premium-kortit ovat nykyään vuosimaksullisia ja hieman tuntemattomammat kortit, joita Suomessa näkee harvalla. Alapuolella yksi uusimmista korteista, joka on vuosimaksuton, eikä niinkään Premium-kortti, vaan ihan ”tavis” luottokortti.

Näissä korteissa, kun on jopa vähän liiakseen muitakin ”kömpelöisyyksiä”, esimerkkeinä American Express -luottokortit, joiden Suomen puoli on ainakin mennyt alamäkeä jo pidemmän aikaa.

Erityisesti asiakaspalvelupuoli on lasketellut ja siitä on paljon negatiivista palautetta, vaikka on näissäkin korteissa tietenkin omat hyvät puolensa. Erityisesti paljon matkustaville ilmaiset lentokenttäloungepääsyt jos jotain pitää pinnalle nostaa.

Paras luottokortti matkustamiseen

Niin, onko sellaista loppupeleissä olemassakaan? Kun puhutaan ”parhaasta”, niin se paras on luottokorttimielessä ainakin hyvin subjektiivinen tapaus kuten monessa muussakin asiassa.

visa luottokorttiKuten alussa mainittu, verkosta haettavista korteista pisimmän on vienyt Norwegin Visa luottokortti ainakin toistaiseksi ja yhtiö tekee varmasti kaikkensa, että kilpailuvalttia ei menetetä.

Heidän turvallisuuspuoli on kunnossa ja osaaminen on huippuunsa hiottu, mutta myös muilta alkaa löytyä samanlaista osaamista eli mittelö vain kovenee.

Lopulta kuitenkin sinä päätät, mikä on paras ja halvin luottokortti.

Pidä myös mielessä, että mitään massiivisia korkoeroja ei enää korkokaton tultua ole, vaikka pieniä toki yhä on. Ja tietenkin jokainen euro merkitsee; sitäkään ei kannata unohtaa.

Tämän sijaan kannattaakin nyt kiinnittää huomiota enemmän turvallisuus-, etu- ja ominaisuuspuolelle. Erot korostuvat nimenomaan nyt näissä ja varmasti vielä enemmän tulevaisuudessa.

Halvin luottokortti on vuosimaksuton

Edullisin luottokortti löytyy, kun vertaat itse. Sitä ei mikään taikatemppu sinulle tuo.

Lähtökohtana kuitenkin mainittakoon, että, mikäli maksuaikanne on lyhyt, on korko 0%. Jos taas maksat luottokorttilaskut osamaksulla, vaihtelee korko rankasti totta kai maksuajan huomioon ottaen.

Koroissa on kuitenkin eroja nollasta lähemmäs 22 prosenttiin. Pitkäaikaisluottona 22 % on sekin jo melko kallis korko, mutta luottokortti on kuin nopea pikavippi – tai sitä pitäisi ainakin kohdella niin, eli lainata vähän ja maksaa se takaisin ilman kuluja.

Muita ilmaisia luottokortteja

K-Plussa Maksuaikakortti

K-Plussa maksuaika on Mastercard -luottokortti, joka on erinomainen, jos asioit K-Ketjuin kaupassa, sillä kerrytät jopa 0,5% maksutapaetua. Näin hyödynnät kaikki Plussa-etusi.

Se on joustava kuukausi- ja vuosimaksuton kortti, ja maksutahdin määräät itse. Korotonta maksuaikaa voit saada 35 vuorokauden ajan ja erityisen hyvä kortti on OP:n asiakaille. Kortissa tulee luonnollisesti mukana lähimaksuominaisuudet ja luottorajan voi saada aina 10.000 euroon asti.

S-Etukortti Visa Credit/Debit -yhdistelmäkortti

Jo edellä mainittu S-Etukortti Visa Credit/Debit on yhdistelmäkortti, joka on aina käytössäsi oleva luottokortti ja pankkikortti. Se on myös Suomen suosituin luottokortti.

Sen avulla maksut hoituvat ympäri maailman ja turvallisesti verkossa. Kaikista ostoista saat myös sekä Bonusta, että maksutapaetua S-ryhmän ostoksista.

Kortin luottorajan voit valita 800 – 10 000 euron väliltä, lisäksi saat:

  • Korotonta maksuaikaa 30 vuorokautta keskimäärin
  • Kaksi maksuvapaata kuukautta / vuosi
  • Ostoturvan
  • Kattavat osto-/-nosto ja alueelliset turvarajat
  • Edellä mainitut bonusedut

Mobiililompakko ja luottokorttiyhdistelmät

Näyttäisi siltä, että nämä tulevat lisääntymään. Meitä vie eteenpäin nyt nimittäin teknologia ja kaikesta pyritään tekemään turvallisempaa sekä samalla nopeampaa. Voidaan siis olettaa, että kaikenlaiset virtuaaliset sovelluspalvelut tulevat lisääntymään.

Niissä, kun tulee usein luottokortti (halutessanne) ja automaattisesti maksuton Debit -kortti samassa paketissa paremmilla ominaisuuksilla.

Samalla väärinkäyttö on mahdotonta, koska kukaan ei pääse mobiililaitteeseen sisään. Käyttö on virtuaalista ja vaatii usein useamman eri koodin tai sormenjälkitunnisteen, että se on edes mahdollista.

Luottokortin hakeminen netissä

Kortin hakeminen onnistuu verkosta ja oikein helposti pankkitunnuksien avulla nykyään täysin poikkeuksetta.

Emme tule listaamaan kortteja, jotka vaativat esimerkiksi pankkikonttoripaperihommia, sillä nykyään hommat toimivat paremmin kuin hyvin verkossa.

Luottokortti on helppo hakea ja samoin verrata verkossa, hakemuksetkin ovat hyvin tiivistettyjä eli niihin ei tarvitse käyttää aikaa edes varttitunnin vertaa.

Päätökseen saat yleensä nopeasti – ellet jopa heti – ja toimitusaika vaihtelee. Se on keskimäärin neljästä seitsemään arkipäivää heti siitä hetkestä, kun luottokorttihakemus on hyväksytty.

Bank Norwegian luottokortti kokemuksia ja tietoa

Bank Norwegian luottokortti kokemuksia

/
Bank Norwegian luottokortti on fiksu valinta, kun haluat kerätä lentopisteitä, nauttia 45 vuorokauden maksuvapaasta laina-ajasta sekä ottaa matkalle mukaan ilmaisen matkavakuutuksen. Kortin nopea toimitusaika ja ilmainen haku sekä äärettömän nopea päätös ovat myös silkkaa lisäplussaa.
Morrow Bank luottokortti on MasterCard, jossa ei ole avaus- tai vuosimaksua

Morrow Bank luottokortti esittely ja kokemuksia (2024)

/
Morrow Bank MasterCard luottokortti on vuosimaksuton ja siinä on vähintään kohtuullisen hyvät edut moniin muihin kortteihin verraten. Luottokortti on yksi uusimpia Suomen markkinoilla ja sen avulla kerrytät mm. bonusta kaikista tehdyistä ostoista ja kun maksat 50 vuorokaudessa piikin pois, et maksa lainkaan korkoa. Lue tarkempi esittely luottokortista täältä.
SweepBank

SweepBank Mastercard kokemuksia ja arvostelu

/
SweepBank on seuraavan generaation virtuaalinen luottokortti, jonka luottoraja voi olla 8000 euroa. Siinä ei ole juoksevia kuluja, eikä avausmaksua eikä siihen vaadita vakuuksia. 1600 euron tulot ja 20 v. ikä puhtaiden luottotietojen kanssa riittävät luottokortiin. Kortissa on mahtavat edut, se on paitsi normaali Mastercard, joka käy kaikkialla maailmassa, niin parhaimpana etuna on sen 60 päivän kuluton maksuaika. Lue lisää täältä.
Creditea

Creditea mobiililompakko

Creditea kasvaa nopeasti ja se on nyt aivan uusinta uutta. Se on vihdoin lanseerattu pitkän rakentamisen, fiksaamisen ja parhaan mahdollisen tuotteen löytämisen jälkeen. Creditea on mobiililompakko, joka tulee löytymään joka neljännen suomalaisaikuisen mobiililaitteesta 2020 vuoden aikana!