Kilpailuta laina ja löydä paras korko lainalle (2024)

Lainan kilpailutus on paitsi helppoa, on se samalla nyt myös äärettömän nopeaa.

Voit kilpailuttaa lainan, kulutusluoton tai joustoluoton alkaen 500 eurosta aina 60 000 euroon asti.

Erityisen helppoa se on meidän kautta, sillä kulut on laitettu taas tälle vuodelle kuntoon ja parhaat rahoituspalvelut ovat vahvasti esillä.
lainan kilpailuttaminen netissä
Tarjoamme myös samalla kourallisen välittäjäpalveluita, joten mitä enää odotat? Kilpailuta laina nyt ja säästä satoja tai jopa tuhansia euroja.

Lainojen kilpailutuksen kautta olemme päässeet jo 4000-6000 euron lainoissa peräti yli 130 euron kuukausisäästöihin.

Suosittelemme aina vertaamaan pankit ja kaikki rahoituspalvelut, joiden kanssa olet tekemisissä tai tulet luultavasti olemaan.

Vain näin varmistat, että laina on kuluiltaan paras mahdollinen. Korko ja kaikki ehdot kuitenkin lopulta määrittävät tämänkin. Tutustu valikoimaan alapuolelta.

Sortter

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuta pankkilainaan paras korko
 • Vuoden lainanvälittäjä
 • Hoitaa yhdistelylainan kätevästi
Zmarta

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton pankkilaina netistä
 • Kilpailuttaa eniten pankkeja
Kattokorko

Lainasumma

2000-60.000€

Korko

4-10 %

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa aina alle 10% korolla
 • Kilpailuta pankit muutamassa minuutissa ja säästä
Omalaina

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,19-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina pankista heti ilman vakuuksia
 • Kilpailuttaa yli 24 pankkia nopeasti
Bank Norwegian

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

8,49-18,9 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Hae lainapäätös heti
 • Vakuudeton kulutusluotto pankista
Rahalaitos

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,5-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Yksi lainahakemus - Monta tarjousta
 • Edellytyksenä vähintään 600 €/kk-tulot
 • Nopea lainapäätös
axolaina

Lainasumma

2000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton laina pankilta ilman takaajia
 • Kilpailuttaa lainat 18 pankin kautta
Etua

Lainasumma

500-60.000€

Korko

4,68-20%

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa myös pienillä tuloilla
 • Vanhin ja luotettava lainanvälittäjä Suomessa
Ferratum

Lainasumma

100-4000 €

Korko

8-14 %

Laina-aika

3-54 kk

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina joustavasti kohtuullisen pienellä korolla
 • Yksi nopeimmista lainapalveluista
 • Joustoluotto ainoa laatuaan
Sweepbank

Lainasumma

1000-8000 €

Korko

0% -

Laina-aika

Joustava

Arvostelu

Lisätiedot

 • 60 vrk kuluton maksuaika
 • Verkon suosituin Mastercard
 • Heti käyttöön
Freedomrahoitus

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuttaa 26 pankkia
 • Lainaa helposti yhdellä hakemuksella
Näytä kaikki

Vinkkinä, että lainojen välittäjien suosiminen on tässä hyvin järkevää ja samalla tärkeää, koska se ei ole pelkästään helpoin tapa löytää paras laina, vaan itse kilpailuttaminen tapahtuu näiden palveluiden kautta.

Teet lopulta itse valinnan, mihin lainaan ikinä päädytkään ja muista, että hakemus ei ole sitova. Saat lainatarjouksia, jotka on valmiiksi kilpailutettu yksilöllisesti sinulle. Niistä on hyvin helppoa valita paras kilpailutettu laina ja päätyä siihen.

 

Varmin lainojen ja kulutusluottojen kilpailutus

Huomaa, että mukana on myös muutama palvelu, jonka perustuote on halvin pikavippi tai vähintään sieltä halvimmasta päästä), sillä emme missään tapauksessa väheksy niiden kilpailuttamistarvetta.

Erot kun tuppaavat niissäkin olemaan yhä isoja, vaikka korkokatto on rajoittanut sitä paljon.

Teimme kilpailutuksesta siis ”varmaa” ottamalla mukaan muutaman jokerin, koska jokainen meidän kokemus sanoo, että jo pelkästään hakemalla tarjousta yhdeltä lainankilpailuttajalta riittää mahdollistamaan kaikista parhaimman lainan, jonka voit saada nykyisillä tuloilla ja antamillasi tiedoilla.

Ja kyllä, tulot, työpaikan luonne, velat, asumismuoto ja kaikki nämä seikat otetaan huomioon ihan jokaisen lainalaitoksen ja pankin toimesta.

 

Miksi hintaeroja on yhä, vaikka meillä on Suomessa korkokatto?

Kysymys, jota esitetään paljon, mutta vastaus siihen on kuitenkin hyvin looginen. Äkillinen rahan tarve ja kun lainoja todella tarvitaan sillä hetkellä tekee meistä kaikista ajoittain hieman impulsiivisia.

Tämä ei päde edes pelkästään rahaan, vaan se on ihan normaalia käyttäytymistä.

Monella soi päässä järjen ääni: ”Kilpailuta laina…”, mutta se jää kuitenkin tekemättä, sillä monella on oletuksena, että esimerkiksi prosentin kymmenyksien erot ovat se ja sama.

Tästä siis syntyvät ne kuuluisat hintaerot.

Sen sijaan asuntolainapuolella monet ymmärtävät tuon valtavan merkityksen loppukustannuksissa. Sama homma se on kuitenkin lainassa kuin lainassa, kun ihan kaikki lasketaan.

Merkitys kuitenkin vain korostuu, kun alla on iso kulutusluotto, joka on esimerkiksi viisinumeroinen, sillä se on yleensä monen vuoden lyhennysprojekti eli pääset konkreettisesti näkemään vaikutuksen. Tämänkin takia lainan kilpailutus on ehdottoman tärkeää, jos tämän vielä joku missasi, koska toistoja on jo varmasti vähintään viisi.

Kulutusluoton kilpailutusta ei siis pitäisi ikinä koskaan missään olosuhteissa laiminlyödä, varsinkaan, kun sen eteen ei tarvitse enää nähdä edes vaivaa.

 

Mitä lainaa kilpailuttaessa pitää ottaa erityishuomioon?

Tämä riippuu hyvin pitkälti sitä, mitä haet lainalta paitsi tietenkin sitä pienintä mahdollista todellista vuosikorkoa.

Jos (ja toivottavasti) etsit sitä edullista lainaa verkosta, niin kilpailuta lainan korko.

Näin varmasti jokainen jollain tasolla tekee, mutta sen voi tehdä nykyään jo pelkästään lainankilpailutuspalveluiden kautta paljon helpommin.

Kaikilla ei ole myöskään kiikareissa aivan samanlaista lainaa ominaisuuspuolelta, kuten maksu- tai lyhennysvapaiden puolelta.

Osa saattaa haluta myös puhtaasti kilpailuttaa ainakin väliaikaisesti lainalle mahdollisimman pienen kuukausierän huolimatta loppukustannuksista.

Meillä kaikilla on erilainen taloustilanne, mutta lainan kilpailuttaminen on jokaisen ilmainen hyvin pienen vaivan takana oleva etu. Mikään ei ole taaskaan siihen kiveen kirjoitettua ja sinulla on luonnollisesti täydellinen päätäntävalta asiassa.

Kukaan ei käske kilpailuttamaan lainaa, jos et tee sitä itse, mutta sitä voi aina suositella vahvasti!

 

Yleensä lainassa kilpailutetaan korko, sillä kuka nyt ei haluaisi säästää kuluissa?

Lainan korkoa kilpailuttaessa kannattaa ensin pyytää lainalupaus eli lainatarjous ja ei niinkään lukita silmiä siihen niin sanottuun aloituskorkoprosenttiin. Se antaa nimittäin vain ensisuunnan kuluttajalle, mihin ehkä kannattaa mennä.

Lopullinen lainan kilpailutuksen tulos näkyy tarjouksissa ja itse kokonaiskorossa, josta voit lukea lisää esimerkiksi Finanssivalvonnan sivuilta.

Kokonaiskorko kattaa kaikki kulut ja sitä kutsutaan todelliseksi vuosikoroksi. Tähän sisältyy myös mahdolliset avauskustannukset ja muut maksut (usein avausmaksu ja tilinhoitopalkkiot), mitä lainaan sisältyy.

Ja tämä on aina hakijalle yksilöllinen eli jättämällä hakemuksen, saat vain ja ainoastaan sinulle laskelmoituja todellisia ja pitäviä tarjouksia.

 

Vanhan lainan kilpailutus

Voit kilpailuttaa vanhan lainan siinä missä uudenkin.

Palvelut eivät ole vetäneet mitään limiittiä, vaan kilpailuttaa voi ja kannattaa aina. Erityisesti, jos uskot löytäväsi lainan paremmalla korolla verrattuna nykyiseen vanhaan lainaan, suorastaan pyydämme teitä tarkistamaan tilanteen.

Kilpailuttaminen kun käy niin helposti yhdellä ainoalla hakemuksella ja sen voit tehdä esimerkiksi Sortterilta turvallisesti ja nopeasti.

Niin kauan, kun lainoja myönnetään, ne kannattaa kilpailuttaa, huolimatta oman henkilökohtaisen talouden kunnossa tai maailmantilanteesta. Korko voi olla uudessa lainassa pienempi.

Yleensä lainan todellinen vuosikorko rakentuu loogisesti algoritmin kautta, mutta joskus jo pelkästään työsopimuksen luonteen muuttuminen saattaa laskea lainan kokonaiskuluja.

 

Lainan kilpailuttaminen yhdessä yhteisvastuullisesti

Tämäkin on mahdollista kannattavaa. Yhteishakijan kanssa pääset yli 50% mahdollisuudella parempaan korkoon käsiksi. Ja ei ole oikeastaan mitään merkitystä, mistä haette vakuudetonta lainaa. Kunhan molemmilla on tuloja ja luottotiedot kunnossa, niin on vaikeaa edes kuvitella haastavissa maailmantilanteissa, että päätös olisi lainalle kielteinen.

Korkokin on lähes 100-varmasti pienempi ja tähän löytyy ainakin seuraavat syyt:

 • Hakijoita on kaksi eli lainan lyhennysvastuun jakaa myös 2 henkilöä
 • Luottotappioriskit pienenevät automaattisesti
 • Kahden hakijan tulojen summa on väkisinkin suurempi

Vaikka nämä kuulostavatkin melkein itsestään selviltä, niin asia ei aina ole niin. Esimerkiksi nuoret ensilainaa hakevat eivät välttämättä ole tietoisia edes yhteishakijalainan mahdollisuudesta, saati lainan kilpailuttamisesta.

Laina nimittäin vain oteaan pankita suoraan, sillä sitä tarjotaan melko kevyellä kädellä, jos olette työelämässä ja maksuhäiriömerkintöjä ei ole. Kaikki muu tähän päälle on vain plussaa.

Eli kannattaa siis kokeilla lainan kilpailuttamista yhdessä (puolison tai avopuolison kanssa), jos tämä on mahdollista ja sopii teille molemille.

 

Lainojen kilpailuttamiseen liittyvät kysymykset

Millaisia lainan kilpailutus kokemuksia meillä on?

Lähdetään vaikka siitä, että ilman kilpailuttamista päätyisimme huonompaan lainatarjoukseen ja taas antamalla kilpailutuspalveluiden hoitaa tämän meidän puolestamme tarjoukset taas ovat olleet aivan jokaisessa tapauksessa parempia. Voisimme siis sanoa, että kokemukset lainojen kilpailutuksen ulkoistamisesta ovat 10/10 eli suuressa arvossa.

Onnistuuko vanhan tai nykyisen lainan kilpailutus?

Onnistuu ja erityisesti vanhan lainan korkoa kannattaa viilata, jos se on vain mahdollista. Esimerkiksi ennen korkokattoa haetuissa lainoissa on melko varmasti suuremmat korot kuin, mitä nykyisissä. Kannustamme kaikkia koittamaan siis vanhan tai nykyisen lainan (tai lainojen) uudelleen kilpailuttamista. Tämä on ihan ensimmäinen asia, kuinka voit nipistää lainan kustannuksista helposti.

Miten kilpailuttaa laina helposti?

Käytännössä vastaus löytyy jo, mutta koska asia on aidosti tehty jo vähän liian yksinkertaiseksi, niin toistamme eli käyttämällä jotain meidän listaamaa lainanvälityspalvelua (=sama asia kuin kilpailutuspalvelu).

Mistä laina, jossa on pieni korko?

Meiltä tai paremminkin meidän suosittelemien lainapalveluiden kautta saat matalan koron lainan helposti. Täyttämällä hakemuksen saat erityisesti arkisin jo parissa kymmenessä minuutissa monelta pankilta lainatarjouksen, joista pieni korko on hyvin helppo bongata.

Onko asuntolainan ja ASP-lainan kilpailuttaminen mahdollista?

Näiden tiimoilta ole aina yhteydessä pankkiin, josta olet järjestänyt lainan. Asiakasneuvonta on yleensä hyvää ja S-Pankki ja Nordea on tullut lainojen kilpailuttamisessa meille tutuiksi.