Kulutusluotto: Vertaa kulutusluotot netissä 2024

Kulutusluotto on kertakäyttöön tai nykyään myös jatkuvaankin käyttöön tarkoitettu laina.

Kulutuslaina tai kertalaina, nämä ovat kulutusluoton yleistermejä, maksetaan yleensä kerralla asiakkaan tilille ja summa sovitaan etukäteen.

Niitä myönnetään vakuudettomina ja takausta ei tarvita paitsi poikkeustapauksissa.

Kulutusluoton hakeminen netistä on nykypäivää ja vain harva metsästää pankin myöntämiä luottoja suoraan itse pankista, sillä niissä ei ole mitään etuja verraten netistä löytyviin kulutusluottoihin.

Kulutusluottoa kiinteällä korolla ja saman kokoisella maksuerällä on vielä helpompi saada ja me olemme auttaneet listaamaan palveluita, joista se onnistuu.

 

Valitse edullinen kulutusluotto vertailusta:

Sortter

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuta pankkilainaan paras korko
 • Vuoden lainanvälittäjä
 • Hoitaa yhdistelylainan kätevästi
Zmarta

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton pankkilaina netistä
 • Kilpailuttaa eniten pankkeja
Kattokorko

Lainasumma

2000-60.000€

Korko

4-10 %

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa aina alle 10% korolla
 • Kilpailuta pankit muutamassa minuutissa ja säästä
Omalaina

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,19-20 %

Laina-aika

1-20 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina pankista heti ilman vakuuksia
 • Kilpailuttaa yli 24 pankkia nopeasti
Bank Norwegian

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

8,49-18,9 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Hae lainapäätös heti
 • Vakuudeton kulutusluotto pankista
Rahalaitos

Lainasumma

500-60.000 €

Korko

4,5-20%

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Yksi lainahakemus - Monta tarjousta
 • Edellytyksenä vähintään 600 €/kk-tulot
 • Nopea lainapäätös
axolaina

Lainasumma

2000-60.000 €

Korko

4-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Vakuudeton laina pankilta ilman takaajia
 • Kilpailuttaa lainat 18 pankin kautta
Etua

Lainasumma

500-60.000€

Korko

4,68-20%

Laina-aika

1-18 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Lainaa myös pienillä tuloilla
 • Vanhin ja luotettava lainanvälittäjä Suomessa
Ferratum

Lainasumma

100-4000 €

Korko

8-14 %

Laina-aika

3-54 kk

Arvostelu

Lisätiedot

 • Laina joustavasti kohtuullisen pienellä korolla
 • Yksi nopeimmista lainapalveluista
 • Joustoluotto ainoa laatuaan
Sweepbank

Lainasumma

1000-8000 €

Korko

0% -

Laina-aika

Joustava

Arvostelu

Lisätiedot

 • 60 vrk kuluton maksuaika
 • Verkon suosituin Mastercard
 • Heti käyttöön
Freedomrahoitus

Lainasumma

1000-60.000 €

Korko

4,41-20 %

Laina-aika

1-15 v.

Arvostelu

Lisätiedot

 • Kilpailuttaa 26 pankkia
 • Lainaa helposti yhdellä hakemuksella
Näytä kaikki

Muista, että verkko kuhisee kulutusluottoja, mutta ihan kaikkiin ei vieläkään kannata koskea. Ei edes välttämättä sillä kuuluisalla pitkällä tikulla.

Esimerkiksi, jos korkokustannukset ovat tuplasti sen summan verran, mitä lainaat, niin nämä teille annetut lainatarjoukset eivät välttämättä ole kaikista parhaimpia.

Joskus suuremmissa lainoissa kuluja ei niinkään kannnata euroina tarkastella, vaan prosenteilla mennään, sillä sieltä se totuus löytyy.

 

Yhteistyössä pelkästään vain verkon halvimmat kulutusluotot

Emme tee kauppoja vilunkiveikkojen kanssa, vaan hyväksymme vertailuun ainoastaan arvokkaat pankit tai rahoituspalvelut, joilla on menestyksekäs historia sekä liiketoiminta on muutenkin vakaata sekä läpinäkyvää.

Turvallisuus ja vastuullisuus on tärkeintä, sekä samalla kiinnitämme huomiota hintaan.

Kalliimpia lainoja et meiltä ainakaan suoraan enää löydä, et vaikka kuinka etsisit.

Suosituin palvelu on myös vuoden 2023 aikana ollut Omalaina.fi jossa kotimaisuus, monipuolinen noin 30 lainantarjoajan yhteistyökumppaniryhmä ja laaja haitari kulutusluottoja 500 – 60.000 € väliltä ovat tekijöitä, miksi palvelu on varmasti suursuosiossa.

Teemme yhteistyötä vain luotettavien kulutusluottopaikkojen kanssa ja kaikki kulutusluotot eivät pääse listaukseen, enimmäkseen vertailemme sivulla pankkeja, joiden kulutusluotto on korkomielessä keskimääräistä alhaisempi

Voinko saada kulutusluottoa ilman liitteitä tai tuloja?

Periaatteessa et, tai jos kyseessä on alle 2000 tai 2500 euron kulutusluotto, et välttämättä tarvitse liitettä hakemukseen ollenkaan.

Tämä siis vain joidenkin hyvin harvojen palveluiden kohdalla, jos ei enää niidenkään.

Voit saada kulutusluottoa heti tilille ilman liitteitä, jos summa on pieni ja sinulla on hyvä maksuhistoria, ilman tuloja luottoa ei yleensä saa, ellei kulutusluotto ole 500 euron luokkaa.Osa taas on tiukkana kuin rautakanki ja palkka pitää todistaa tai eläkepäätöksestä pitää lähettää kopio. Muuten kulutusluotto ei tilille tipu.

Tässä pätee ”ota tai jätä” -meininki eli ihan liitteettömälle ajalle ei olla vielä päästy, vaikka kaukana ei varmaankaan teknologian kehittyessä olla.

Isommissa lainoissa (2500€+) saatetaan tarvita myös tiliotteen, palkkakuitin tai eläkepäätöksen lisäksi veroilmoituksen etuosa.

Me emme kuitenkaan voi päättää tätä, vaan se tekee sitten lopulta lainanmyöntäjä, jonka valitsette. Voit myös saada opiskelijana tai työttömänä kulutusluoton, jos saat esimerkiksi valtion tukia ja/tai olet sivutöissä opiskelijana.

Hakijalta vaaditaan usein näitä

 • Vähintään 18 vuotta ikää, mutta yleensä 20 v.
 • Ainakin yli 2000 euron lainoissa säännölliset tulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Ei liian paljon päällekkäisiä luottoja (vaihtelu suurta)
 • Osoite Suomessa ja pankkitunnukset
 • Maksu voidaan tehdä suomalaiseen pankkiin, joten sellainen pitää myös olla
 • Et voi hakea lainaa toisen nimissä, vaan se on aina henkilökohtainen

Lisäksi joskus sinulta kysytään puhelinnumeroa, mutta se voi olla salainen. Myös mobiili- sekä kansalaisvarmenne kelpaa henkilötunnistaumiseen, mutta suurimallta osalta löytyy kuitenkin verkkopankkitunnukset.

Esimerkiksi norjalainen Norwegian Bank edellyttää 23 vuoden ikää, mutta sen ehdot & korot ovat ihan sieltä kärkipäästä helppousasteikolla, katso tarkemmin vaikka itse tästä.

 

Hae kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajia

Kulutusluottoja myönnetään tyypillisesti pankkien toimesta, mutta vakuuksia saatetaan vaateta. Tämä on pankkikohtaista, eikä kaikissa tarvita vakuuksia tai takaajaa. Verkon lainapalvelut eroavat kuitenkin tässä pankeista radikaalisti.

Pankkilainoissa on se hyvä puoli, että niitä saa vain, jos tuloja eikä vakuuksia ja takaajia tarvitaSaat jokaisesta lainapalvelusta, jotka löydät meiltä lainaa sekä ilman henkilötakaajaa ja samoin omaisuusvakuutta ei pidä olla.

Runsaan 500 – 70.000 euron lainan voi kun voikin saada tuosta noin vain. Kirjoitushetkellä 70 tonnin lainaa välittää vain Rahalaitos -palvelu.

Ainoa edellytys on kuitenkin ne säännölliset tulot ja maksukyky, joka läpäisee palveluiden kriteerit.

Säännöllinen työpaikka on myös suurta plussaa!

Jos olet jo ennestään pahasti velkaantunut, saattaa tämä vaikuttaa pankkilainapäätökseen ja olla se sinetti, joka antaa lopulta hylätyn päätöksen. Vakuuksiin tai takaajiin homma ei kuitenkaan koskaan kaadu.

Ja vakuudellinen kulutusluotto ei ole mittavissa määrin halvempi ja usein sellaiset haetaan pankista varaamalla sinne aika ja korko neuvotellaan henkilökohtaisesti.

 

Mistä halvin kulutusluotto netistä?

Halvin kulutusluotto löytyy vain kilpailuttamalla, joka vaatii hieman duunia. Vaikeaa se ei ole, mutta halvin ja paras lainatarjous löytyy vasta, kun olet kysynyt vähintään parista paikasta tarjousta.

Myös lainavertailu on kriittinen osa, kun haet lainaa kulutukseen verkkohakemuksella tai vaikka sitten luottoa omasta pankistasi.

Oma pankki on syytä ottaa myös huomioon, vaikka kulutusluottoon menevän rahoituksen saaminen pankista voikin olla haastavaa vieläkin tiukkojen kriteerien takia. Pankkien kulutusluotot ovat usein vakuudellisia, vaikka vakuudettomiakin luottoja on tarjolla.

Tämä kuitenkin ainoastaan, kun lainasummat ovat suuria, erityisesti yli 20 000 euron suuruusluokkaan meneviä.

 

Kulutusluoton korko 2023

Koroista kuhistaan ja kilpailu on yhä kiihkeämpää – ainakin lainanvälittäjien keskuudessa. Väkisinkin mainostulva ajaa ainakin osan lainakuluttajista tekemään samoin eli tarttumaan juuri lainanvälittäjiin, joiden kautta homma hoituu keskimääräistä helpommin.

Kun edullinen laina kiinnostaa, kannattaa ottaa vertailuun myös välittäjät – erityisesti, kun haluat välttää ne kuuluisat ”lainaajan sudenkuopat”.

Lopulta erilaiset laskimet ja kulutusluotto laskuri auttaa tekemään numerotyön puolestasi ja näin pääset siihen absoluuttiseen totuuteen.

 

Onko kulutusluotto edullisempi, mikäli siinä ei ole avauskuluja?

Suurin osa netin ja pankin lainoista pitää sisällään aina avausveloituksen. Sitä ei kuitenkaan kannata jäädä tapittamaan, koska se kun kertoo lainasta vain vähän, mitä kokonaiskorkoon tulee.

Tämän sijaan huomion kohteeksi kannattaakin ottaa vain tarjouksessa ilmoitettu todellinen vuosikorko.

Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki kulutusluoton kustannukset.

Mikään muu ei vaikuta lopullisiin kustannuksiin, mutta kuluttajana voit toki sorvailla niin, että kulutusluotto pienellä kuukausierällä on mahdollista, jos haluat sen niin olevan.

Todellisessa vuosikorossa on siis laskettuna sekä nimelliskorko, lainan perustamismaksu ja muut mahdolliset kulut eli tilinhoitokustannukset. Tämän haluat painaa mahdollisimman alas ja tällä tavalla saat halvimman kulutusluoton.

 

Entä pankista haettu sellainen?

Koska palvelut ovat kaikki netissä eli haet yleensä lainaa lainantarjoalta, jolta voi silläkin olla pankkilisenssi.

Korko ei ole siis pankista haetussa kulutusluotossa yhtään sen edullisempi. Yhdistävinä tekijöinä ovat kaikissa aina korko, joka ei saa mennä yli 20 %:n ja muut kulut, jotka on topattu 150 euroon vuodessa.

 

Kulutusluotto ulkomailta voi olla edullisempi

Jos haet lainaa ulkomailta suoraan, pätee siinä Suomen lakien mukaiset ehdot. Se ei siis voi olla ainakaan kalliimpi ja harvoin se ainakaan merkittävästi edullisempi on.

Sitä paitsi, kun haet lainanvälittäjältä tarjouksia, ovat useat niistä ulkomaalaisilta pankeilta, joilla on toimintaa Suomessa.

Ovathan ”meidän omat” pankitkin, kuten Nordea esimerkkinä myös monikansallisia pörssinoteerattuja pankkeja. Muita ulkomaalaisia – tai pohjoismaalaisia – suosittuja palveluita ovat mm. Morrow Bank, Resurs, Svea Bank ja Axolaina.

 

Usein kysytyt kysymykset kulutusluotoista

Voinko saada kulutusluottoa eläkäiselle?

Voit saada hyvinkin, mitään esteitä ei ole, jos maksuhäiriömerkintöjä ei ole. Eläke katsotaan hyvin stabiiliksi säännölliseksi tuloksi ja pienelläkin eläkkeellä on jo mahdollista saada lainatarjouksia. Ainoa rajoite tässä voi olla ikä, sillä jotkut pankit eivät myönnä kulutusluottoa esim. yli 75-vuotiaille.

Onko kulutusluottoa mahdollista saada heti tilille?

Ei nyt ihan heti, koska hakemus tarvitsee ensin käsitellä ja allekirjoittaa, mutta tämän koko prosessin voi käytännössä hoitaa parissa tunnissa parhaimmillaan. Realistinen aika on kuitenkin noin 24 tuntia ja tilisiirrossa viiveitä saattavat aiheuttaa pankkiyhteydet. Kannattaa siis varautua 1-2 arkipäivään.

Ovatko netistä haetut kulutusluotot turvallisia?

Kaikkien meidän suosittelemien lainanvälittäjien ja pankkipalveluiden kautta turvallisuus on kunnossa. Joukossa on vain tunnettuja nimiä, joita valvotaan tarkasti Finanssivalvonnan toimesta ja pankkeja katsoo suurennuslasilla vielä Euroopan keskuspankki. Luotonantajat puolestaan ovat Aluehallintoviraston hyväksymiä ja myös sen valvonnassa.

Kuinka suuri kulutusluotto on mahdollista saada ilman takausta?

Kaikki meidän mainitsemat palvelut ovat vakuudettomia ja lainan takausta ei tarvita. Ilmoitamme erikseen, jos kyseessä on vakuudellinen kulutuslaina tai jos siihen tarvitaan erillinen luoton takaus.

Voinko saada kulutusluoton 20-vuotiaalle netistä?

Voit ja niin voit, olit sitten 19- tai 18-vuotias. Tässä katsotaan vain maksukykyä eli nykyiset tulot vaikuttavat eniten ja samoin velat. Jos olet velaton, käyt töissä ja sinulla on puhtaat luottotiedot, ei esteitä kuluttajalainan saamiselle ole. OmaLaina on hyvä kilpailutuspalvelu, jos haluat lainaa alle 20-vuotiaana.